Andrea Ballayová Iné športy

Trofej sa sťahuje do Zámkov

Oslava regionálneho futsalu. Presne tak sa dá vystihnúť to, čo v nedeľu podvečer zažila hala Milénium. Okresná futsalová liga mala po štvormesačných bojoch na programe finálový deň a veru bolo sa na čo pozerať.

Altrax Hurbanovo – Slovan Nové Zámky 2:2 (1:0), 1:3 na pen. O úvodný program sa postarali neúspešné celky zo semifinálových meraní, ktoré zabojovali o kovy bronzovej farby. V desiatej minúte sa netradične pravačkou odhodlal k strele Gelle a obhajca vlaňajšieho titulu viedol. Hurbanovčania mali v ďalších minútach mierne navrch, na druhej strane však mohol vyrovnať Boškovič, ale jeho technická strela rozkývala žrď. V štvrtej minúte druhého vystúpenia obišiel Dudáša Matúš a ťahúň Slovana strelou do opačného rohu zrovnal. Zápas akoby dostal nový náboj, belasí ožili a mohli vedenie aj prebrať, ale bol to Tárnok, ktorý ponad Blaškoviča opäť naklonil misky váh na stranu Hurbanova. Slovan vrhol všetko do útoku. Štyri minúty pred záverečným klaksónom sa po oddychovom čase odhodlali k hre bez brankára, Blaškoviča vymenil Horváth. Bol to práve on, kto založil útok na ktorého konci bol Bórik, ktorý prekonal Siposa – 2:2. Po góle akoby ani jedno mužstvo nechcelo penaltový rozstrel, hral sa vabank až do poslednej chvíle. Vyrovnaný duel dvoch vyspelých tímov napokon víťaza nemal, preto sa rozhodovalo penaltami. V nich boli úspešnejší hráči Slovana, preto patrí bronz nakoniec im. Penaltový rozstrel:
Altrax – Slovan Dudáš 0 – 0 Boškovič Kraslan 1 – 1 Matúš Meszároš 1 – 2 Zajíček Š. Gelle 1 – 3 Horváth

Góly: 10. Gelle, 45. Tárnok – 29. Matúš, 47. Bórik ŽK: Pastorek – Bórik Altrax: Sipos – Varga, Červenák, Dudáš, Tárnok, Z. Ondrušek, Kraslan, Meszároš, Š. Gelle, Pastorek, Čerešník. Slovan: Kalina, Blaškovič – Zajíček, Kamenický, Matúš, Kvasnovský, Horváth, Kodhaj, Bórik, Boškovič, Šámšon. Rozhodovali Szkokan a Sádovský Divákov 700

FINÁLE

Winnersport Nové Zámky – Mamuti Hurbanovo 5:1 (2:0) Pred očakávaným finále bolo isté len jedno – na trofej pribudne určite meno nového mužstva, pretože doposiaľ ani jeden zo zúčastnenej dvojice nespoznal radosť z titulu. Po opatrnom úvode sa postupne začali presadzovať hráči Winnersportu, no Mamuti neboli ľahkým sústom. Bojovalo sa o každý štvorec palubovky, ale na úvodný gól si diváci museli počkať až do 19. minúty. Šťastným strelcom bol Štofko, vďaka ktorému Novozámčania viedli. Keď už pomaly každý zaknihoval tesné polčasové vedenie Winneru, dopustili sa Mamuti šiesteho faulu, loptu si preto na desaťmetrový bod mohol postaviť Ivan. Ten sa v podobných situáciách nemýli a s prehľadom umiestnil kožené čudo do ľavého dolného rohu Pintérovej svätyne. Po obrátke sa Hurbanovčania všemožne snažili o kontaktný gól, ale bol to opäť Ivan, ktorý zvýšil už na rozdiel troch. Popri tom, ako Mamuti mysleli intenzívne dopredu, sa vynárali možnosti na protiútoky Novozámčanov. V poslednej desaťminútovke sa Štofko dvoma zásahmi rozhodol skompletizovať svoj ďalší hetrik a o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. Sympaticky bojujúca „Gyalla“ sa ani napriek tomu nevzdávala a gólom Poništa v 48. minúte zaslúžene zaknihovala aspoň čestný úspech. Po víťazstve 5:1 tak poputoval putovný pohár do vitríny Winnersportu.

Góly: 19., 42. a 45. Štofko, 24. a 33. Ivan (prvý z 10 m) – 48. Poništ st.. Winnersport: Madarász – Juhász, Balogh, Hajko, Štofko, Vedrődi, Ivan, Miček, Chovanec, Polgár, Molnár, Kosiba, Makata. Mamuti: Pintér – Palacka, Poništ st., Gendiar, Vereš, Vanya, Kurák, K. Pšenák, Oršolík, Vozárik, Bičan, V. Pšenák, Urbánek, Jávorka, Lovász. Rozhodovali Szkokan a Sádovský Divákov 900

FOTOGALÉRIA FINÁLOVÉHO DŇA FOTO Kristián Molnár

futsal finle
47
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM