Anton Hrachovský Hokej

Tréner Nových Zámkov Chudý: Osobnú nedisciplinovanosť nemôžeme trpieť

V treťom stretnutí finále play-off zdolali Novozámčania na domácom ľade HC 46 Bardejov 4:2 a vo finále 1. ligy sa ujali vedenia 2:1. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko i kvôli častým vylúčeniam.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Nových Zámkov Chudý: Osobnú nedisciplinovanosť nemôžeme trpieť
Foto: Anton Hrachovský

Novozámocký hokejisti momentálne súperia s Bardejovčanmi o celkové prvenstvo v tohtoročnej edícii 1. hokejovej ligy.

Spýtali sme sa trénera Nových Zámkov Miroslava Chudého (na snímke vpravo), aký je jeho názor na častú hru jeho zverencov v oslabení. „Nemôžeme takto hrať, aj v prvých dvoch zápasoch sme mali vylúčených množstvo hráčov. Niektoré fauly však vyplynú z hry, je to finále play off a tam prídu aj tie fauly. Nemôžeme robiť však také zákroky ako v Bardejove alebo fauly, ktoré len vyplývajú z dákeho lajdáctva resp. podcenenia súpera a už tobôž nie také, ako sme mohli vidieť dnes. Po jasnom faule sme sa dostali do oslabenia 3 proti 5 a ešte sme dostali 10 minút navyše. Toto je už osobná nedisciplinovanosť a to nemôžme trpieť. To nás stojí veľa síl do ďalších zápasov, hráči sú potom viac vyťažovaní a nepridáva to na pohode. Nemôžeme si stále hovoriť, že to ubránime“, rozhovoril sa o početných vylúčeniach tréner, ktorý ešte minulý rok viedol Banskú Bystricu.

„Niektorí hráči si nedajú povedať, budeme musieť asi niečo vymyslieť. Toľko vylúčení mať jednoducho nemôžeme. Ale ako hovorím, niektoré zákroky vyplynú zo zápalu hry“, zakončil tému novozámockých oslabení Chudý.

Novozámocký kormidelník Miroslav Chudý sa vyjadril i k už známemu tretiemu účastníkovi baráže o účinkovanie v budúcom ročníku Tipsport ligy. „Ja som sa už aj bol pozrieť na zápas Piešťan. Ťažko to hodnotiť, predsa len inak sa hrá o zostup ako keď hráte o postup. Je to všetko v hlavách hráčov. Samozrejme, Piešťanci budú favoritom, sú extraligovým mužstvom. My sa budeme snažiť ich zdolať a dostať sa do extraligy. Bude to ťažké, určitá kvalita bude na strane súpera, no vždy sa rozhoduje na ľade. Možte mať v tíme veľké mená, dobrých hráčov, ale keď na ľade nepodajú kvalitný výkon tak je to nanič. Dúfame, že sa nám to podarí,“ v krátkosti odhadol možnosti novozámockého tímu Chudý.

Anton Tomko, tréner Bardejova, je pripravený čeliť súperovi z Piešťan. „Pre mňa je to nová informácia. Koho máme, toho máme, na toho sa musíme pripraviť. Je jasné, že si musíme spraviť dáku analýzu. Dovolím si však tvrdiť, že rozdiel medzi dvoma najlepšími mužstvami prvej ligy a posledným tímom extraligy by nemal byť obrovský. Keď sa pozriem na súpisku, tak horším súperom by bol pre nás asi Martin, má viacero skúsenejších hráčov,“ povedal na tlačovke po treťom finálovom zápase lodivod Bardejovčanov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM