Anton Hrachovský Hokej

Tréner Chudý zhodnotil turnaj vo Švajčiarsku: Boli sme príliš pasívni

Ako poslednú skúšku pred štartom Tipsport ligy absolvovali hokejisti Nových Zámkov medzinárodný turnaj vo Švajčiarsku. Ako na ňom pochodili?

Ilustračný obrázok k článku Tréner Chudý zhodnotil turnaj vo Švajčiarsku: Boli sme príliš pasívni
Zdroj: TASR

V priebehu štyroch dní skrížili hokejky postupne s SC Langenthal (účastník NLB – 2.švajčiarskej ligy), HC Lausanne (NLA – 1. švajčiarska liga) a BDL Grenoble (1. francúzska li­ga).

Tri zápasy, tri prehry

So súpermi odohrali Novozámčania tri duely, vo všetkých troch však ťahali za kratší koniec. Najbližšie mali k výhre v poslednom stretnutí s Grenoble, ktorému podľahli 2:3 gólom v prvej minúte predĺženia. Ešte predtým absolvovali dva zápasy (prehry s Langenthalom 2:3 a Lausanne 1:7)„Ukázali sme pozitívne, ale aj negatívne veci. S tými negatívami treba niečo robiť. Doplácali sme na príliš veľa vylúčení, ktoré pramenili z pasívnej hry,“ zhodnotil v rozhovore pre hokejportal.net po návrate zo Švajčiarska tréner Miroslav Chudý (na snímke).

S Lelkešom by rád počítal

V závere prípravy sa k tímu pripojil bývalý útočník Nitry či Košíc – Richard Lelkeš. Ten sa aj gólovo presadil – v záverečnom stretnutí s francúzskym Grenoble vyrovnával v prvej tretine na 1:1. „Ja by som s ním rád počítal, no zmluvu ešte podpísanú nemá,“ povedal na margo trenčianskeho rodáka tréner Chudý.

Novozámockí fanúšikovia prežili v posledných mesiacoch viacero radostných chvíľ. Po minulo sezónnom jasnom postupe do play-off 1.hokejovej ligy sa podarilo hokejistom z nášho mesta získať prvoligový titul. Po ňom nasledovala úspešná baráž o postup medzi hokejovú elitu. Vedenie klubu po postupe už viackrát avizovalo, že nováčik nechce byť v Tipsport lige iba do počtu. Nahlas sa hovorí o ambíciách postúpiť do play-off už počas prvej sezóny a vyhnúť sa tak bojom o záchranu. „Po postupe do Tipsport ligy sme museli prebudovať celý káder. Napriek tomu, že máme v tíme viacero skúsených hráčov, stále sme nováčikom. Nepostúpiť do play-off by však bolo sklamaním. Máme smolu, že nemáme juniorku a tak budú naši hráči poriadne vyťažení,“ prezradil výhliadky klubu Chudý.

Môže vás zaujímať:

Krutá konfrontácia so švajčiarskym prvoligistom: Vytrestali naše chyby

Na úvod turnaja tesný výsledok: Takto sme dopadli s Langenthalom

Hokejisti zakončia prípravu vo Švajčiarsku: Preveria ich traja zahraniční súperi

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM