Anton Hrachovský Krimi

Tragická bilancia v okrese Nové Zámky: Jeden muž (†48) neprežil, druhý je ťažko zranený

V uplynulom týždni došlo v okolí Nových Zámkov na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) k dvom zrážkam vlaku a civilnej osoby. Čo sa vlastne stalo?

Ilustračný obrázok k článku Tragická bilancia v okrese Nové Zámky: Jeden muž (†48) neprežil, druhý je ťažko zranený
Zdroj: TASR

Hovorkyňa KR PZ v Nitre Renáta Čuháková upresnila, že k prvému prípadu došlo na železničnej trati v úseku medzi železničnými stanicami Nové Zámky a Šurany, kde vlak zrazil dospelú osobu. „Muž (63) pravdepodobne vošiel do koľajiska a neskoro spozoroval približujúci sa vlak,“ ozrejmila hovorkyňa. Ako Čuháková ďalej uvádza, rušňovodič už nedokázal zrážke zabrániť a aj napriek výstražným znameniam a rýchločinnému brzdeniu chodca zachytil. „Pri zrážke utrpel chodec ťažké zranenia. Polícia okolnosti prípadu prešetruje ako prečin ublíženia na zdraví,“ opísala bližšie podrobnosti hovorkyňa.

K druhému prípadu prišlo podľa Renáty Čuhákovej na železničnej trati medzi železničnými stanicami Nové Zámky a Bajč. Podľa jej slov muž (48) pred príchodom vlaku vošiel do koľajiska. „Aj napriek snahe rušňovodiča nebolo možné zrážke zabrániť a muž po zrážke s vlakom na mieste zomrel. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia,“ dodala na záver Čuháková.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM