Anton Hrachovský Šport

Top bojovníci sa stretli v našom meste: Kráľ druhej Temnej noci je zo Zámkov, VIDEO

Galavečer zmiešaných bojových umení ukončil víťazstvom Novozámčana Rolanda Čambala, vyhrali aj zvyšní členovia zámockého RSC Gym. Pozrite si video z finálového zápasu.

Ilustračný obrázok k článku Top bojovníci sa stretli v našom meste: Kráľ druhej Temnej noci je zo Zámkov, VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 24. júna 2017 sa Nové Zámky stali centrom MMA na Slovensku. Tunajšiu športovú halu Milénium zaplnilo množstvo priaznivcov tohto tvrdého športu. Pozrieť sa prišli na špičku slovenskej bojovej scény, svojou návštevou poctili Zámky aj takí borci ako Gábor Borároš, aktuálny majster oktagonu, či Ivo Buchinger, majster sveta MMA v svetovej organizácii M-1 Global, ktorý si so sebou priniesol i majstrovský opasok, len nedávno obhájený v Číne.

Výhra ostáva v domácich rukách

Tomuto, v zahraničí veľmi populárnemu športu, sa v Nových Zámkoch venuje na najvyššej úrovni niekoľko zápasníkov. Asi najznámejším z nich je Roland Čambal, ktorý je zároveň trénerom v športovom klube RSC Gym. Pre neho samotného to bola skvelá príležitosť predstaviť sa po prvý raz a zároveň i naposledy pred domácim publikom.

Práve jeho zápas proti Tiborovi Ujhelskému z Michaloviec bol vrcholom celého podujatia. Okrem Čambala reprezentovali Nové Zámky aj ďalší dvaja bojovníci z RSC Gym – Patrik Danihel a Tomáš Malík. Predstavil sa aj Novozámčanom dobre známy Lajoš Klein, pôvodne mal v klietke bojovať aj František Fodor, ten si však pred podujatím zranil úpon. Napriek tomu sa v klietke ukázal a divákom prisľúbil, že sa v budúcnosti ešte v Zámkoch zabojuje. Vďaka trom víťazstvám v troch zápasoch zaokrúhlil RSC Gym počet odbojovaných zápasov na rovných 200.

Ako prvý sa spomedzi Zámčanov predstavil Patrik Danihel, svojho súpera Samuela Lišku porazil už v prvom kole. Danihela nasledoval Tomáš Malík, ktorý si v troch kolách poradil na body s Čechom Janom Širokým.

V hlavnom zápase večera vyhral Roland Čambal v prvom kole po technickom knokaute Tiborovi Ujhelskému. Zvíťazili aj ďalší dvaja Zámčania z RSC Gym – Patrik Danihel a Tomáš Malík.

„Pred domácim publikom sa mi zápasilo dobre, nejak zvlášť som to nevnímal. Ale mal som pocit, že v hale je celkom hluk. Najbližšie mám v pláne kemp v zahraničí a čakám na ďalšie potvrdenie zápasu. Zatiaľ ešte neviem, že kde to bude,“ povedal po víťaznom zápase Roland Čambal.

Spokojný bol aj s výkonom svojich zverencov Patrika Danihela a Tomáša Malíka. „Som rád, že obaja vyhrali. Musím ale povedať, že som zaregistroval aj chyby, ktoré musíme do budúcna odstrániť. Ale kariéru majú obaja pred sebou, veď v 19 rokoch majú teraz obaja profesionálnu štatistiku 7 výhier 2 prehry a to im obom boli v Čechách neprávom doplnené amatérske prehry do profi bilancie. Ináč by ich bilancia bola 7–1,“ opísal výkony svojich zverencov Čambal.

Výsledky Dark Night vol. 2 v Nových Zámkoch

Diváci mali možnosť zhliadnuť celkovo štyri amatérske duely, ku ktorým sa pridalo šesť profi zápasov. Víťazi sú zvýraznení hrubým písmom.

Amatérske zápasy:

  • Nikolas Kedro (Wolf Fight club Komárno) – Ritter Ádam (Bács team Kecel – Maďarsko) – do 70 kg, výhra na body
  • Lukáš Stumpel (Fenrir Gym) – Schnaider János (Bács team Kecel – Maďarsko) – do 77 kg, výhra submission v 1. kole
  • Pavel Volf (Fighting club Ostrava – Česko) – Vlado Štefanovič (Kuzuri Gym Šaľa) – do 77 kg, výhra na body
  • Dominik Engel (MMA team Michalovce) – Nicolas Agyeman (Bellicus gym Šumperk) – do 77 kg, výhra technickým KO v 1. kole

Profi zápasy:

  • Kalman Kováč (MMA Hungary) – Samo ´Pirát´ Krištofič (Chaos gym Bratislava) – do 88 kg, výhra submission v 1. kole
  • Patrik Danihel (RSC gym Nové Zámky) – Samuel Liška (MMA team Michalovce) – do 74 kg, výhra submission v 1. kole
  • Tomáš Malík (RSC gym Nové Zámky) – Jan Široký (Fighting club Ostrava – Česko) – do 77 kg, výhra na body
  • Ján Magdalík (Gracie barra Nitra) – Horváth Ádam (Bács team Kecel – Maďarsko) – do 88 kg, výhra submission v 1. kole
  • Ľudovít Klein (Spartakus Gym Trnava) – Móric Besztercei (Besztercei Kempo SE) – do 70 kg, výhra submission v 1. kole
  • Roland Čambal (RSC gym Nové Zámky) – Tibor Ujhelský (MMA team Michalovce) – do 87 kg, výhra technickým KO v 1. kole
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM