Anton Hrachovský Kultúra

Tipy na víkend v Nových Zámkoch: Tieto podujatia nám spríjemnia voľné dni

Voľné dni môžete v Nových Zámkoch a okolí stráviť na rôznych miestach. Inšpirujte sa ponukou, ktorú sme pre vás vybrali.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend v Nových Zámkoch: Tieto podujatia nám spríjemnia voľné dni
Foto: Anton Hrachovský

OD FAŠIANGOV K VEĽKEJ NOCI

16. marec 2018, 9:00, Kino Mier

Veľká noc sa nezadržateľne blíži. Ešte predtým, než tieto obľúbené sviatky prídu, uskutoční sa v Nových Zámkoch tradičný koncert.

POSTAVME SA ZA SLUŠNÉ SLOVENSKO

16. marec 2018, 17:00, Hlavné námestie

Slováci sa znova chystajú zaplniť námestia desiatok slovenských miest. Pozrite si zoznam plánovaných zhromaždení. Protestné zhromaždenia sa budú konať vo viac ako troch desiatkach slovenských miest, vrátane Nových Zámkov a ďalšie sa neustále pridávajú.

KAMZÍKFEST 2018

17. marca 2018, od 14:00, Dom kultúry Kovak

Ide o v poradí už 4. ročník Kamzíkfestu. Festivalové premietanie krátkych outdoorových filmov a prezentácií, ktorého usporiadateľom je novozámocký Turistický klub Kamzík, si každým rokom nachádza viac priaznivcov zvedavých na pútavé príbehy z ´prvej ruky´.

DISKUSIA S OMBUDSMANKOU

17. marca 2018, o 17:00, Komunitné centrum Kompas NZ, Pribinova ulica

Po predošlých činoch dobrovoľníckeho združenia NZ INAK, ako bola napríklad svojpomocná úprava zanedbaného parku pri Gymnáziu, zorganizovanie Festivalu INAK je tu jeho ďalšia – zatiaľ najnovšia aktivita. Ide o plánovanú sériu diskusií so zaujímavými osobnosťami spoločenského života.

MFK IVEKOL NOVÉ ZÁMKY – WILD BOYS BRATISLAVA

17. marca 2018, o 19:30, ŠH Milénium

V sobotu bude pokračovať nadstavbové kolo futsalovej extraligy. Novozámčania privítajú na svojej palubovke hráčov z Bratislavy, ktorí po základnej časti skončili na druhom mieste. V úvodnom štvrťfinálovom zápase mali navrch práve Bratislavčania, no naši futsalisti už počas základnej časti dokázali, že proti tomuto súperovi vedia zabrať.

ČARO TRSTINY

od 9. februára do 17. marca 2018, Múzeum Jána Thaina

Múzeum Jána Thaina pozýva na prehliadku výstavy, ktorá je výberom z tvorby Ladislava Sándora.

TALIANSKA GRAFIKA

Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch spravuje vo svojom fonde množstvo malieb. Medzi nimi aj poetné grafické diela z daru Ernesta a Danice Zmetákovcov. Teraz predstaví výber viac ako 60 diel, najmä zo 17. a 18. storočia.

JÁNOS LÁBIK – IN MEMORIAM 1933–2018

od 22. februára do 31. marca 2018, Galéria Vunar

János Lábik, maliar pochádzajúci zo Štúrova, pripravoval výstavu, ktorá sa zrovna začína v našom meste. Osud zariadil, že sa jej už nezúčastní.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM