Anton Hrachovský Samospráva

Termín kolaudácie tržnice je už známy: Novozámčania by sa mali dočkať čoskoro

Toľko očakávaná rekonštrukcia tržnice v Nových Zámkoch sa chýli ku koncu. Jeden z mestských poslancov už oznámil aj dátum predpokladanej kolaudácie.

Ilustračný obrázok k článku Termín kolaudácie tržnice je už známy: Novozámčania by sa mali dočkať čoskoro
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Rekonštrukcia tržnice v Nových Zámkoch začala v januári 2018 a sprevádzali ju problémy. Niektoré boli spôsobené počasím, iné napríklad absenciou stavebného povolenia na prerábku. Aj to bol dôvod, prečo sa termín otvorenia trhoviska posúval.

Kolaudácia tržnice už čoskoro

Pôvodne bol termín ukončenia prác stanovený na 1. apríla 2018. Kvôli faktu, že stavebné práce začali bez stavebného povolenia, sa po zásahu Slovenskej stavebnej inšpekcie zmenil tento termín na 15. mája.

Kolaudáciu zrekonštruovanej tržnice stanovil stavebný úrad na 14. mája.

Táto informácia odznela na aprílovom zasadnutí novozámockých poslancov. Termín potvrdil tento týždeň konateľ spoločnosti Brantner a jeden z poslancov Jaromír Valent. „Z inšpektorátu práce sa 14. mája musia fyzicky dostaviť a skontrolovať stavbu. Z vlastnej skúsenosti však viem, že nie vždy chodia na stanovené dni. Pokiaľ všetky dotknuté orgány prídu v daný dátum, tak by kolaudácia mala prebehnúť. My budeme pripravení,“ vysvetlil Valent s tým, že pokiaľ sa niektorý z orgánov nedostaví, bude treba niekoľko dní, možno týždeň – dva počkať.

Pani Novozámocká

Podľa mesta i konateľa Brantneru nebol problém v chýbajúcom stavebnom povolení ale skôr v konaní jednej obyvateľky. Medzi zainteresovanými na Mestskom úrade dostala meno ´pani Novozámocká´ – napriek tomu, že oznámenie stavebnej inšpekcii podal anonym. Zákon však hovorí jasne, čo vlastne dokazuje i stopka stavebnej inšpekcie.

„Čo sa týka pani Novozámockej, ktorá bez rozmyslu podáva ku všetkému podnety, k tomu sa radšej vyjadrovať nebudem,“ povedal Jaromír Valent po tom, ako ohlásil termín kolaudácie.

Všetko sa dokončí

K otázke tržnice sa na mestskom zastupiteľstve vyjadril aj primátor mesta Otokar Klein. „Tržnica mohla byť už možno dokončená dávno. Prišiel podnet na Štátny stavebný dohľad a práce sa zámerne zastavili,“ nechal sa počuť primátor a dodal, že v Zámkoch zrejme žijú aj ľudia, ktorým vadí, že sa v meste ´niečo deje a robí´.

„Napriek tomu sa v prácach pokračuje,“ povedal primátor s tým, že podnet na kontrolu prišiel aj na iné stavby a lokality v meste. „Verte mi, ani jedna práca nezostane nedokončená, napriek tomu, že niekto hľadá radosť v tom, že brzdí prácu mesta. Garantujem, že všetko, čo sa rozpracovalo, sa dokončí,“ uzavrel Klein.

Pôvodným zámerom spoločnosti Brantner, ktorá trhovisko prevádzkuje, bolo vybudovať za tržnicou, na Šafárikovej ulici nové parkovisko. Tým pádom by za obeť padla zeleň i bývalé basketbalové ihrisko. Voči tomu vystúpili s petíciou obyvatelia danej lokality, s ktorou následne aj uspeli.

Foto nižšie: Trhovníci dočasne využívajú priestor na amfiteátri a na parkovisku za trhoviskom.

Tržnica v Nových Zámkoch je už pred kolaudáciou
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM