Peter Klimant Rôzne

TÁTO info vás zaručene poteší: V zámockom okrese je najviac bazénov v kraji!

Máme potešujúcu správu pre všetkých milovníkov vodných radovánok. Náš okres je kúpaliskovou veľmocou. Taký veľký výber bazénov nemá nikto iný v kraji.

Ilustračný obrázok k článku TÁTO info vás zaručene poteší: V zámockom okrese je najviac bazénov v kraji!
Zdroj: TASR

V Nitrianskom kraji podľa hlavného hygienika SR Ivana Rovného nebolo schválené ani jedno prírodné kúpalisko s vyhovujúcou kvalitou vody na kúpanie.

Výsledky kontroly kvality vody na kúpanie však potvrdili vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie na prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou na vodnej nádrži Duchonka, na mŕtvom ramene Váhu Apáli, štrkoviskovom jazere Komárno – Kava v okrese Komárno a Tona Šurany v okrese Nové Zámky.

Niektoré nevyhovujú

Ako nevyhovujúcu je, možné z hľadiska požiadaviek na kvalitu vody na kúpanie označiť vodnú nádrž Bátovce – Lipovina v okrese Levice. Dôvodom je znížená priehľadnosť bahnových sedimentov. V okrese Nitra nebude pre nízku návštevnosť lokalít monitorovaná kvalita vody na kúpanie na žiadnej z prírodných vodných plôch.

V kraji máme takmer 80 bazénov

Obyvatelia a návštevníci Nitrianskeho kraja majú k dispozícií celkovo 79 bazénov v 17 zariadeniach Z počtu bazénov je 50 termálnych a 29 netermálnych. Štyri netermálne bazény môžu využívať rekreanti v okrese Topoľčany. Najviac bazénov sa nachádza v okrese Nové Zámky, 21 termálnych a 11 netermálnych. Celkovo 21 bazénov ponúka okres Komárno, z toho 17 termálnych a štyri netermálne.

V okrese Nitra sa nachádzajú tri termálne a šesť netermálnych bazénov, v okrese Levice osem termálnych bazénov. V okrese Zlaté Moravce sú tri bazény s netermálnou vodou, tie však počas tohtoročnej sezóny nebudú v prevádzke. Mimo prevádzky sú zatiaľ aj dva termálne bazény v Diakovciach v okrese Šaľa, prevádzkovateľ kúpaliska si však už podal žiadosť o povolenie prevádzky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM