Anton Hrachovský Šport

Talent z Palárikova sa chystá na maďarský Panonia-Ring: Podarí sa mu opäť zabodovať?

Adam Barus (16) sa predstaví na ďalšom podujatí motocyklového seriálu Alpe Adria Cup, ktorý sa bude tentoraz odohrávať na maďarskom Panonia-Ringu. Bude z toho opäť pódium?

Ilustračný obrázok k článku Talent z Palárikova sa chystá na maďarský Panonia-Ring: Podarí sa mu opäť zabodovať?
Zdroj: Archív Adama Barusa

Nedávno sme vám priniesli správu o motoristickom talente z Palárikova Adamovi Barusovi. Ten len nedávno dovŕšil 16 rokov a už sa mu podarilo umiestniť sa na popredných priečkach prestížneho motocyklového šampionátu Alpe Adria Cup. Teraz ho čaká ďalšie podujatie tohto šampionátu – cez víkend od 3. júna do 5. júna 2016 sa Barus predstaví na Pannonia-Ringu v Maďarsku.

Barus sa zúčastnil v máji prvého tohtosezónneho podujatia seriálu Alpe Adria, ktoré sa konalo na známom Slovakiaringu. Počas daždivého víkendu sa na trati v Orechovej Potôni predviedol výborným výkonom. Po pretekoch v prvý deň, ktoré musel pre nehodu predčasne ukončiť, štartoval na druhý deň až z 19. miesta. „Do sobotnajšieho závodu som vyštartoval dobre, v prvej zákrute som sa dostal na tretie miesto, následne na druhé a snažil som sa dotiahnuť Digorgia. Bohužial v 10. zákrute, kde bolo stále trochu viac vody, prišiel pád, pri ktorom som odtrhol rajd a radičku, takže som nemohol pokračovať,“ zhodnotil po pretekoch Adam Barus.

Výrazný úspech hneď v úvode šampionátu

„Keďže sa najlepší čas z prvého závodu bral ako kvalifikačný čas a ja som spadol, štartoval som z posledného – 19. miesta. Štart sa mi podaril a už v prvej zákrute som sa pohyboval niekde okolo 10. miesta. Postupne som dobiehal súperov, až som sa dostal za Raucha, cez ktorého som sa dostal a držal som sa Chorváta Petriča,“ opísal preteky Barus.

V motošporte musíte byť v strehu každú stotinu sekundy. Nielen kvôli kolíziám ale aj kvôli súperom a rýchlo meniacej sa situácii. „Po pár kolách sa k nám pridal Lamich a utvorili sme trojicu kde sme si neustále menili pozície. Počítal som s tým, že mám ešte jedno kolo, no zabudol som, že nám Moto3 dali kolo a tým pádom sme končili skôr. Závod som dokončil na 4. mieste čo sa týka Alpe Adrii a 1. v slovenskom hodnotení,“ zhodnotil spokojne Barus.

„Bol to skvelý závod ktorý som si užil, mám ze neho super pocity,“ povedal po pretekoch na Slovakiaringu Adam Barus. „Ďakujem všetkým, ktorí mi umožnili zúčastniť sa na pretekoch a aj tým,ktorí ma prišli podporiť. Veľmi si to cením. Vidíme sa na Panonia-Ringu,“ s úsmevom dodal na záver Adam Barus.

Čítajte tiež:
Od hodinového pioniera až k pódiu medzinárodného seriálu: Kúsok od Nových Zámkov rastie veľký talent motošportu, FOTO
Novozámčania pokračujú v nákupoch: Do partie prichádza tretí Kanaďan
Hodnotenie futsalovej sezóny v Nových Zámkoch: Omladený káder odohral ročník so zdvihnutou hlavou
Novozámocká obrankyňa v reprezentačnom výbere: Na Majstrovstvá Európy sa neskutočne teším
Vyhrali ligu, no medzi elitou budú chýbať. Prečo ostávajú hádzanárky Šurian v 1. lige? Hádzanárky Šurian vyhrali titul v 1. lige. Čo je za úspechom tohto kolektívu?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM