Viktória Botošová Rôzne

Takto to vidia Novozámčania: 5 filmov bez ktorých by to neboli poriadne Vianoce :)

Najkrajšie sviatky v roku sú už tu. S nimi je spojená aj rodinná pohoda, oddych a slastné ničnerobenie. Mnohí obyvatelia nášho mesta si pravú vianočnú pohodu bez ich obľúbených programov nevedia predstaviť.

Ilustračný obrázok k článku Takto to vidia Novozámčania: 5 filmov bez ktorých by to neboli poriadne Vianoce :)
Zdroj: TASR

Určite to poznáte. Zapnete telku a prepínate, čo by ste si pozreli a vtedy na ne netrafíte. Niektorým z vás sa možno javia ako odrhovačky, no nájdu sa a aj takí, ktorým vždy doma vyčarujú tú pravú vianočnú atmosféru a rodinnú pohodu by si bez nich predstavili len ťažko. Toto sú ony:

Kevííííín

Rodinná komédia, ktorá má niekoľko pokračovaní. Prvý diel filmu Sám doma bol natočený v roku 1990 a svojej obľube sa teší aj doma u Petra.

„K Vianociam u nás doma už tradične patrí rodinná komédia Sám doma, pri ktorej aj keď vieme, že sa hlavná postava ocitne sama doma, všetko sa napokon skončí dobre.“

Je ti teplo dievčatko?

Počiatky legendárnej ruskej rozprávky Mrázik siahajú až do roku 1964 a svojich skalných priaznivcov si stále drží. Rozprávku o pracovitej Nastenke, samoľúbom Ivanovi a rozmaznanej Marfuši poznáte iste aj vy a priznajte si, že by aj vám chýbala, kedy ste ju opäť nemohli vidieť. „Narodila som sa pár rokov predtým, ako vznikla táto rozprávka. Bola som z nej nadšená od útleho veku a veľmi sa teším keď si ju môžem každý rok opäť pozrieť a zaspomínať pri nej na staré časy,“ vysvetľuje Monika.

Perinbaba

Aj keď vonku nie je snehová perinka, táto rozprávka vás do tej pravej nálady zaručene dostane. Klasika, čo viac.. „Hudba vyvolávajúca zimomriavky a krásne spomienky na detstvo,“ hovorí Soňa o rozprávke Perinbaba, ktorá má svoje čaro. „Zďaleka najlepšia filmová rozprávka. Takmer mystická atmosféra a kultové fóriky. Moja obľúbená,“ doplnil Roman.

Popoluška

Českú rozprávku o dobrej Popoluške a zlých sestrách, netreba zrejme nikomu veľmi predstavovať. Opäť jedna z tých, ktorá vyčarí doma ilúziu bielych Vianoc. „Klasická vianočná rozprávka a nutnosť, ktorá ma vždy dostane do vianočnej pohody. Už teraz sa na ňu teším,“ hovorí Katka. „Rozprávka s kúzelnou atmosférou. Videla som ju už veľakrát a pozriem si ju znova,“ teší sa Lenka.

Soľ nad zlato

Ďalšia notoricky známa rozprávka, ktorej hlavná zápletka spočíva v tom, že kráľova dcéra Maruška prehlási, že má svojho otca radšej ako soľ. Do našich domácností je servírovaná so železnou presnosťou.

„Aj keď ma už až tak neberie, ale vždy sa pri nej dobre tlačia medovníky,“ žartuje Karol.

Ktoré tituly nesmú chýbať u vás doma? Napíšte nám na našom FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM