Viktória Botošová Rôzne

Súrna výzva radnice: Mnohí Zámčania potrebujú teplé veci. Pomôžte!

Nie každý má žiaľ to šťastie, že sa môže doma zohriať pri krbe, či teplom radiátore. Zima je pre mnohých doslova utrpením aj v našich uliciach. Mesto reaguje aktuálnou výzvou.

Ilustračný obrázok k článku Súrna výzva radnice: Mnohí Zámčania potrebujú teplé veci. Pomôžte!
Zdroj: TASR

O strave, ktoré začalo mesto vydávať pre fyzické osoby v nepriaznivej životnej situácii, sme vás informovali už dávnejšie v článku – Teplé jedlo pre ľudí v núdzi: Mesto začalo s výdajom stravy pre ľudí v ťažkej životnej situácii. Tentokrát môžeme pomôcť aj my. Máte doma zbytočné oblečenie, ktoré už nenosíte? Pomôžte dobrej veci.

„Ak máte doma zimné šatstvo, ktoré už nenosíte a zaberajú miesto, tak ho dňa 18.2.2015 od 9.00 do 17.00 h. môžete odovzdať na mestskom úrade,“ uvádza sa webovej stránke mesta Nové Zámky .

„Odbor sociálnych vecí mestského úradu sa obracia prosbou k Novozámčanom,“ píše sa v ozname. Terénne pracovníčky, ktoré pomáhajú občanom v núdzi, bez strechy nad hlavou, zbierajú pre ženy a mužov výhradne zimné šatstvo. Jedná sa o ponožky, spodné prádlo, spodky, zateplené nohavice, tepláky, tričká s dlhým rukávom, pulóvre, mikiny, kabáty, zateplené topánky, čižmy – aj vo väčších veľkostiach, i uteráky.

Zimné šatstvo, ktoré už nenosíte môžete odovzdať dnes od 9.00 hod. do 17.00 hod., na mestskom úrade z boku, oproti predajne Elba. „Prosíme všetkých darcov, aby teraz nenosili letné šatstvo, šatstvo pre deti a obleky. Prosíme, aby šatstvo bolo čisté a vypraté. Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať,“ uvádza sa v ozname.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné
Zdroj: Webová stránka mesta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM