Kultúra

Šuriansky Klub fotografov oslavuje: 20. výročie vzniku si pripomína výstavou

Klub fotografov Šurany pri príležitosti osláv 20. výročia svojho vzniku organizuje v miestnej Spoločenskej hale Galérie Mestského kultúrneho strediska fotografickú výstavu. Ako informoval predseda klubu Marián Manduch, jej vernisáž bude v utorok o 16.00 h.

Ilustračný obrázok k článku Šuriansky Klub fotografov oslavuje: 20. výročie vzniku si pripomína výstavou
Foto: Rastislav Búgel

Klub tvorí niekoľko fotografov z Nových Zámkov, Nitry, Novej Vsi nad Žitavou, Mojzesova a Šurian. „Znie to až neuveriteľne, že prešlo už 20 rokov, keď sme spolu s Deziderom Németom, prvým predsedom, založili tento klub a až na malé výnimky sme zostali v rovnakej zostave. Bude to určite tým, že členmi sú ľudia, ktorým fotografia učarovala, myslia to s ňou vážne a páči sa im aj pohostinné prostredie v Šuranoch,“ povedal Manduch.

Fotoklub počas svojej 20-ročnej existencie pripravil niekoľko spoločných výstav, niektorí jeho členovia sú aj členmi iných fotoklubov. „Ján Macák a Jozef Drienovský sú členmi Fotoklubu Nitra, Macák je zároveň predsedom Fotoklubu Nitra a autorom Zväzu slovenských fotografov. Ja som mal 60 autorských výstav a vydal som šesť autorských fotopublikácií. So Stanislavom Szencim sme zároveň členmi Fotoklubu Hexagon Nové Zámky,“ dodal predseda šurianskeho fotoklubu.

Výstava potrvá do 28. februára 2018.

Klub má mnohých aktívnych a úspešných členov, ktorí získali mnohé ocenenia. Ján Macák, Stanislav Szenci, Marián Manduch a Ján Gyén sú ocenení ministrom kultúry. „Prvý predseda klubu, už nebohý Dežo Németh, je autorom fotopublikácie Šurany. Druhý predseda klubu Miroslav Majerčík je spoluautorom viacerých publikácií a úspešne sa zapája aj Renáta Kozlíková,“ pripomenul Manduch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM