Peter Sýkora Rôzne

Šurany úspešné pri získavaní prostriedkov za separáciu odpadu

Mikroregión Šurany – Bánov – Lipová, získal 16.208 eur z Recyklačného fondu.

V podpore zberu a zhodnocovania odpadov bude Recyklačný fond (RF) pokračovať aj v roku 2010. Fond dnes vyhovel ôsmim žiadateľom o poskytnutie dotácií v sume 348.871 eur na podporu realizácie projektov zberu a zhodnocovania odpadov. Toto rozhodnutie dnes padlo v rámci prvého tohtoročného zasadnutia správnej rady RF.
** Medzi úspešných žiadateľov o dotácie sa zaradili Združenie mesta a obcí mikroregiónu Šurany – Bánov – Lipová, kde Šurany získali 16.208 eur na zakúpenie mostovej nájazdovej váhy v zbernom dvore.** Odsúhlasený balík v sume 81.610 eur pomôže rozvoju separovaného zberu komunálneho odpadu mesta Prešov, a to v rámci druhej etapy realizácie projektu Technických služieb mesta Prešov.
Ďalšie peniaze na štyri projekty propagácie zberu a zhodnocovania odpadov smerujú pre Asociáciu zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR, výstavnícku spoločnosť BB EXPO Banská Bystrica, agentúru PAPER LIFE Prievidza a odborný časopis ENVIRA.
Zároveň správna rada schválila dotáciu vo výške 16.939 eur na projekt firme ZF Levice a 63.400 eur spoločnosti EKOS Stará Ľubovňa.
Správna rada vzala na vedomie informáciu, že od 27. novembra 2009 do 14. januára 2010 vyplatil RF 38.221 eur príspevkov za odpad, ktorý obce a mestá vytriedili a odovzdali na spracovanie.
Vlani RF odsúhlasil vyše 19,37 milióna eur. Ďalších takmer 1,42 milióna eur získali obce ako príspevky za odpad, ktorý vytriedili a odovzdali na ďalšie spracovanie. Bezmála 4,29 milióna eur dostali vo forme nárokovateľných príspevkov spracovatelia starých vozidiel. Celková schválená podpora za rok 2009 tak dosiahla 25,33 milióna eur.
Informovala tlačová tajomníčka RF Ivana Kukanová. zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM