Anton Hrachovský Kultúra

Šurany spoznali najlepšie destiláty, likéry i pečivo: Čo chutilo porote najviac?

V mestečku pri Nových Zámkoch sa konala ochutnávka obľúbených alkoholických nápojov. Odborná porota rozhodla o najlepších destilátoch, likéroch či slanom pečive.

Ilustračný obrázok k článku Šurany spoznali najlepšie destiláty, likéry i pečivo: Čo chutilo porote najviac?
Zdroj: TASR

Pálenka je na Slovensku jedným z najobľúbenejších alkoholických nápojov. V mestskej časti Šurian sa odohrala ochutnávka destilátov. Miestny záhradkársky zväz už po druhýkrát zorganizoval podujatie Ochutnávka destilátov. Okrem ´koštovky´ páleného sa súťažilo aj o najlepší likér a slané pečivo.

Najlepšie destiláty a likéry

Do súťaže bolo podľa webovej stránky Šurian prihlásených 22 destilátov, 6 likérov a 18 slaných pečív. Prinesené vzorky hodnotila 5-členná porota vybraná z prítomných občanov, zvlášť pre destiláty, likéry a tiež pre slané pečivo. Po odbornej degustácii boli vzorky ponúknuté na ochutnávku všetkým prítomným.

Zaujímavými vzorkami bola dulovica, repovica, ringlota – mirabel. Asi najväčšou zaujímavosťou bola ´Váradská medovina´, ktorú priniesol včelár Karol Kliment.

Spomedzi destilátov zabodovala u poroty najviac marhulovica od Márie Fíšanovej. V likéroch si výhru pripísal likér bazový od Petra Hlavatého. V súťaži o najlepšie slané pečivo si odniesla víťazstvo Jana Zrubcová. Víťazi v každej kategórii obdržali sošku Hrádockej Venuše a vecný dar.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM