Anton Hrachovský Kultúra

Šurany centrom sladkých dobrôt: Hľadať sa bude aj najväčší Palacinkožrút

Maškrtníci pozor! Jedácke súťaže sú populárne predovšetkým v zahraničí. V mestečku kúsok od Nových Zámkov budete počas Palacinkafestu môcť dokázať, koľko sladkých dobrôt sa do vás zmestí.

Ilustračný obrázok k článku Šurany centrom sladkých dobrôt: Hľadať sa bude aj najväčší Palacinkožrút

Spoločenská hala v Šuranoch sa 25. októbra 2017 o 17:00 premení na sladké kráľovstvo. Konať sa bude ´2. ročník gastrosúťaže Palacinka fest´, ktorý organizuje Mestské kultúrne stredisko Šurany v spolupráci so SOU gastronómie a služieb.

Súťaž v pečení i jedení palaciniek

Kuchári a nadšenci pečenia si zmerajú sily vo výrobe palaciniek. Súťažiť sa bude v dvojčlenných družstvách, pričom súťažiaci nemusia byť vyučenými v odbore. Hodnotiť sa bude samozrejme hlavne ich chuť, no aj kreatívne prevedenie.

Súčasťou podujatia bude kultúrny program a súťaž v jedení palaciniek. Každý súťažiaci bude musieť zjesť 6 bohato obložených palacieniek. Vyhráva najrýchlejší

Takejto súťaži sa zaiste potešia nielen tí najmladší, no bezpochyby aj dospelí maškrtníci. Verejnosť bude mať možnosť jednotlivé výtvory ochutnať ale aj zasúťažiť si v jedení týchto dobrôt. Najrýchlejší jedák získa titul ´Palacinkožrúta 2017´.

Program 3. ročníka Palacinka Festu

Pôjde v podstate o súťaž šurianskych stredných škôl. Proti sebe sa postaví osem tímov zo všetkých stredných škôl. Svoje tímy pripravili SOŠ gastronómie a služieb, SOŠ technická, Gymnázium Šurany i Obchodná akadémia Šurany. Doplnia ich celky Mestského kultúrneho strediska a miestnej radnice. O sprievodný program sa postarajú zbor ženská spevácka skupina Šurianka a mužský súbor Váraďani. „Prvý ročník zaznamenal peknú návštevnosť a dobré ohlasy, prišlo množstvo maškrtníkov, takže sa veľmi tešíme,“ prezradila Renáta Kozlíková z Mestského kultúrneho strediska Šurany.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM