Anton Hrachovský Správy

Štúrovský primátor už nie je vo vedení Podunajska: Dôvodom názorové rozdiely

Primátor mesta Štúrovo v okrese Nové Zámky Eugen Szabó sa rozhodol rezignovať z postu predsedu predstavenstva a člena predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Podunajsko.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovský primátor už nie je vo vedení Podunajska: Dôvodom názorové rozdiely
Zdroj: TASR

Štúrovo chce vlastnú organizáciu

„Keďže vo viacerých otázkach fungovania OOCR mám odlišné názory od ostatných členov, rozhodol som sa rezignovať z postu predsedu predstavenstva a člena predstavenstva OOCR. Dňa 24. februára valné zhromaždenie OOCR prijalo moje rozhodnutie a zvolilo nového predsedu predstavenstva a člena predstavenstva,“ uviedol primátor Eugen Szabó.

Po analyzovaní situácie Szabó navrhol mestskému zastupiteľstvu (MsZ) v Štúrove schváliť zrušenie členstva mesta Štúrovo v OOCR Podunajsko a zvážiť založenie vlastnej OOCR pre užší región. „MsZ na svojom riadnom zasadnutí 14. februára odročilo hlasovanie o vystúpení z OOCR a požiadalo výkonného riaditeľa o vypracovanie správy o činnosti organizácie na ďalšie riadne (aprílové) zasadnutie,“ povedal.

Podľa jeho ďalších slov mesto Štúrovo do aprílového zasadnutia MsZ určite ostáva členom OOCR Podunajsko spolu s ďalšími desiatimi členmi, ktorými sú: mesto Komárno, obce Iža, Patince, Kravany nad Dunajom, Moča, Mužla a firmy VADAŠ, s.r.o. Štúrovo, WELLNESS, s.r.o. Patince, Kúpele Patince, s.r.o., a DREAM spol. s r.o. Komárno. „V budúcnosti nevylučujem ďalšiu spoluprácu s OOCR,“ poznamenal.

Názorové rozdiely

Oblastná organizácia cestovného ruchu Podunajsko vznikla na základe vzájomnej dohody siedmich samospráv a štyroch podnikateľských subjektov v novembri 2015. „Cieľom založenia organizácie bolo zabezpečiť jednotný marketing a propagáciu regiónu Podunajsko s dôrazom na udržateľnosť a ďalší rozvoj cestovného ruchu, ako aj získavanie dotácií zo štátneho rozpočtu na rozvoj regionálneho cestovného ruchu,“ spomenul Szabó s tým, že to považoval za dobrú myšlienku, a preto založenie OOCR plne podporoval.

Počas 14-mesačnej spolupráce sa však členovia viackrát nezhodli v názoroch, čo už takmer brzdilo efektívne fungovanie organizácie. „OOCR Podunajsko zahŕňa v sebe pomerne veľké územie s rozdielnou charakteristikou a výkonnosťou v oblasti turizmu, čo sťažuje a komplikuje činnosť organizácie,“ do­dal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM