Anton Hrachovský Správy

Štúrovo zverejnilo záverečný účet: Vlani hospodárilo s prebytkom 750-tisíc eur

Mesto Štúrovo ukončilo svoje hospodárenie v roku 2016 s prebytkom vyše trištvrte milióna eur. Vyplýva to zo záverečnej správy mesta, ktorú zverejnila radnica.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovo zverejnilo záverečný účet: Vlani hospodárilo s prebytkom 750-tisíc eur
Zdroj: TASR

Mesto Štúrovo vykázalo za rok 2016 prebytkový hospodársky výsledok vo výške 752-tisíc eur. Vyplýva to zo správy zverejnenej na webe mesta.

Viac ako polovica príjmov z daní a poplatkov

Celkové príjmy predstavujú podľa správy mesta vrátane mestských príspevkových a rozpočtových organizácií 8,1 milióna eur. Podstatnú časť príjmov tvorili podielové dane, miestne dane a poplatky v celkovej hodnote 4,2 milióna eur. Druhou najvyššou čiastkou boli finančné prostriedky ako granty a transfery účelovo určené na financovanie prenesených kompetencií štátu v oblasti školstva, matriky, stavebného úradu, registra obyvateľstva a na ostatné činnosti. Granty a transfery predstavovali 2,1 milióna eur.

Štúrovo zakončilo rok 2016 s prebytkom 752-tisíc eur. Hodnota úverov, ktoré mesto spláca sa podľa zverejnenej správy znížila o 157-tisíc a výška investícií dosiahla 383-tisíc eur.

Investície za takmer 400 tisíc

Celkové výdavky mesta boli na úrovni 7,3 milióna eur, pričom niečo vyše polovice (53%) predstavujú výdavky na na školstvo. Na kladnom hospodárskom výsledku mesta sa spolupodieľali ako príspevkové, tak aj rozpočtové organizácie zriadené mestom. Štúrovo preinvestovalo v roku 2016 celkom 383-tisíc eur, pričom takmer polovicu (42%) zhltla oprava miestnych komunikácií.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM