Anton Hrachovský Správy

Štúrovo ukázalo okresu ako sa to má: V Týždni mobility zabodovalo naplno

Európsky týždeň mobility je kampaň podporujúca alternatívne formy dopravy a ich dopad na životné prostredie i ľudský organizmus. V súvisiacej súťaži sa ujali projekty zo Štúrova.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovo ukázalo okresu ako sa to má: V Týždni mobility zabodovalo naplno
Zdroj: TASR

Do kampane ´Európsky týždeň mobility 2017´ sa v roku 2017 zapojilo 49 samospráv. Slovensko tak v štatistike aktivity obsadilo 13. miesto z 50 zúčastnených štátov.

V Štúrove víťazí mobilita

Jedným zo súťažiacich bolo aj mesto Štúrovo v okrese Nové Zámky. Pri tejto príležitosti Ministerstvo životného prostredia SR a Slovenská agentúra životného prostredia vyhlásili pre samosprávy Národnú súťaž o cenu ETM 2017. Súťažilo sa v troch kategóriách – aktívna samospráva, efektívne trvalé opatrenie a originálna aktivita. V kategórii aktívna samospráva zvíťazila Skalica, cenu ETM 2017 za originálnu aktivitu vyhrala Trnava. Novozámocká samospráva sa súťaže nezúčastnila.

Štúrovo získalo ocenenie v súťažnej kategórii Efektívne trvalé opatrenie za vytvorenie možnosti bezplatného cestovania žiakov základných škôl s trvalým alebo prechodným pobytom v Štúrove. Išlo o Projekt ´Poď s nami do školy busom zdarma´. V ďalšej z kategórií – Aktívna samospráva skončilo Štúrovo na druhom mieste.

„V tomto roku sme sa do podujatia Európsky týždeň mobility zapojili tretíkrát a v rámci tejto kampane sme ponúkli žiakom základných škôl cestovanie zdarma. Samozrejme, je potrebné, aby sme mali takého partnera ako spoločnosť Arriva, s ktorou sa nám projekt podarilo zaviesť a pevne verím, že aj udržať,“ povedal primátor mesta Eugen Szabó pre oficiálny web mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM