Anton Hrachovský Rôzne

Štúrovo bude hostiť lekársky kongres: Pricestuje aj očiarska špička z Ruska

Kongres naturálnej medicíny v Štúrove ponúkne najnovšie výskumy klinickej praxe. Predstaví sa na ňom aj tím, ktorý ako prvý na svete úspešne transplantoval ľudské oko.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovo bude hostiť lekársky kongres: Pricestuje aj očiarska špička z Ruska
Zdroj: TASR

Prehliadka najnovších výskumov klinickej praxe, výskumu slovenskej akupunktúry i naturálnej medicíny odštartuje koncom tohto týždňa v Štúrove. Diskutovať sa bude okrem množstva lekárskych disciplín i o medicíne budúcnosti, ktorou je energetická a informačná medicína. Okrem množstva špičkových slovenských lekárov sa zúčastnia aj odborníci z Nemecka či Ruskej federácie. Práve z Moskvy pricestuje i lekársky tím, ktorý ako prvý na svete úspešne transplantoval ľudské oko. Dvadsiaty interdisciplinárny lekársky kongres naturálnej medicíny s medzinárodnou účasťou sa uskutoční od 30. septembra do 2. októbra.

Na jubilejný 20. ročník tohto kongresu prvýkrát pricestuje tím lekárov z Všeruského centra očnej a plastickej chirurgie Ruskej federácie v Ufe, na pôde ktorého sa udiala prvá úspešná transplantácia oka na svete.

Interdisciplinárne lekárske kongresy každoročne organizuje Lekárska spoločnosť naturálnej medicíny (LSNM), Spoločnosť akupunktúry LSNM, Spoločnosť interdiscipli­nárnych štúdií LSNM, Asociácia súkromných lekárov SR a Sekcia akupunktúry asociácie súkromných lekárov SR. „Neodmysliteľnou súčasťou je účasť vedcov a odborníkov z iných odborov, ktoré s akupunktúrou a témami naturálnej medicíny nachádzajú mnohé styčné body,“ prezradila Lucia Žatková, hovorkyňa LSNM.

Čínska medicína aj profíci z Moskvy

Kongres otvorí aj ďalšie zaujímavé témy, ako sú staroveká čínska Kniha premien, pyramídový model v akupunktúre i tradičné agrosystémy, ponúkajúce ďalšie možnosti zlepšovania výživy, zdravia a kvality života. Energetickú a informačnú medicínu predstaví nemecký akupunkturista a odborník energetickej medicíny Folker Meissner, poznatky symetrológie vo vzťahu k naturálnej medicíne odprezentuje Sergej Valentovič Petuchov z Moskvy. Princípy regeneratívnej medicíny a unikátny biomateriál Alloplant predstavia lekári z Všeruského centra očnej a plastickej chirurgie Ruskej federácie v Ufe na čele s jeho generálnym riaditeľom Ernstom Rifgatovičom Muldaševom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM