Anton Hrachovský Správy

Štúrovčanov poteší štart obnovy Nánanskej cesty: Známy je plán rekonštrukcie

Rekonštrukcia vyťaženej cesty začína už o pár dní. Prebiehať bude v dvoch hlavných etapách.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovčanov poteší štart obnovy Nánanskej cesty: Známy je plán rekonštrukcie
Zdroj: TASR

Množstvo Štúrovčanov potešila informácia, že cesta prvej triedy a hlavný ťah z mesta smerom na Želiezovce, Šahy a Levice – Nánanská cesta prejde obnovou. Celková dĺžka rekonštruovaného úseku je 918 metrov a počíta sa aj s vybudovaním okružnej križovatky, cyklochodníkov a autobusových zastávok. Dnes je už známy harmonogram výstavby a súvisieť s ňou budú aj dopravné obmedzenia.

Začiatok prác na Nánanskej ceste

Začiatok prác na rekonštrukcii je naplánovaný na 26. marca 2018. Práce budú podľa štúrovskej radnice realizované v dvoch hlavných etapách. V tej prvej sa predpokladá, že do polovice júla 2018 bude vybudovaná okružná križovatka. V druhej etape sa plánuje rekonštrukcia cesty smerom na Nánu. Predpokladaný začiatok druhej fázy je druhá polovica júna a ukončenie sa predpokladá v decembri.

Obmedzenia pri výstavbe

Do 3. apríla sa zrealizuje rozšírenie vjazdového a výjazdového oblúka na Zrínskeho ulici. „Počas týchto prác bude premávka obmedzená vo forme zúženia jazdných pruhov a zníženia povolenej rýchlosti,“ povedal Eugen Szabó, primátor Štúrova a apeloval na trpezlivosť obyvateľov a ich pochopenie.

Medzi 4. a 30. aprílom vybuduje investor (Slovenská správa ciest) väčšiu časť okruhu novej križovatky, ako aj vjazd a výjazd smerom od centra mesta." V tejto fáze bude úplne uzavretá cesta smerom do centra t.j. na Hlavnú ulicu. Premávka smerom na Komenského ulicu, Nánanskú cestu a na Vadaš bude s určitými obmedzeniami povolená," priblížil najbližšie týždne prác primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM