Samospráva

Stretnutie v Bánove: O čom diskutovali starostovia našich obcí?

Starostovia jednotlivých obcí mikroregiónu Novozámocko sa rozhodli, že ich zasadnutia budú vždy inde. A tak sa už stretlii v Komoči, Branove, Nesvadoch a Bánove.

Ilustračný obrázok k článku Stretnutie v Bánove: O čom diskutovali starostovia našich obcí?
Zdroj: Dnes24.sk

Starostovia 2. mája v tomto roku navštívili prvú z obcí – Komoču.

“Stretávame sa vždy inde, aby sme navzájom jednotlivé obce mikroregiónu spoznávali. Vždy sa najskôr venujeme aktuálnym regionálnym problémom, témam, ako je napríklad financovanie, rozpočet, právnym veciam. Potom si pozrieme zaujímavosti danej obce”, hovorí Gejza Pischinger, primátor mesta Nové Zámky a zároveň predseda mikroregiónu Novozámocko.

Súčasťou rokovaní je aj príprava “nadčasovej” brožúrky o obciach regiónu, ktorá má slúžiť občanom celého mikroregiónu, ale aj turistom či návštevníkom tejto oblasti. “Žijeme v krásnej lokalite. A veľakrát ľudia ani nevedia, čo výnimočné, príjemné sa v tej-ktorej obci nachádza,” dodáva primátor Nových Zámkov.

Starostovia obcí tento nápad uvítali

Stretnutia vždy v inej obci si všetci pochvaľujú. “Ja som v mnohých obciach napríklad nikdy nebola, a veľmi rada si ich prezriem, pretože si vieme aj porovnávať vzájomné skúsenosti a nápady, ktoré starostovia vo svojich obciach realizujú,” vyjadrila svoju spokojnosť Helena Juríková, starostka obce Bánov.

Mikroregión Novozámocko je združenie miest a obcí novozámockej, Štúrovskej a Šurianskej oblasti. Združuje 11 obcí: Andovce, Bánov, Branovo, Jatov, Koltu, Komoču, Nesvady, Nové Zámky, Semerovo, Tvrdošovce a Zemné.

Mikroregión Novozámocko ľudí spája

Jeho ciel'om je nadviazat' na úzke vzt'ahy oblastí a jednotlivých obcí v tomto regióne, zabezpečiť spoluprácu a súcčinnost' pri riešení otázok rozvoja jednotlivých oblastí ako i celého regiónu. Tiež posilniť pocit spolupatričnosti ľudí žijúcich v tomto regióne bez ohľadu na ich národnosť, vierovyznanie či politickú príslušnosť.

Najbližšie stretnutie starostov mikroregiónu bude začiatkom decembra v obci Andovce.

Sara

NZ-mikroregión
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM