Viktória Botošová Správy

Štrajk na Okresnom súde v Nových Zámkoch: Zapojili sa do neho takmer všetci zamestnanci!

Zamestnanci súdov bojujú za lepšie podmienky. Ohlásený štrajk so štyrmi požiadavkami neobišiel ani naše mesto. Na Okresnom súde (OS) v Nových Zámkoch štrajkujú takmer všetci. Dá sa dnes vôbec niečo vybaviť? Čítajte.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk na Okresnom súde v Nových Zámkoch: Zapojili sa do neho takmer všetci zamestnanci!
Zdroj: TASR

Na všetkých súdoch v kraji sa do štrajku zapojilo 364 z 375 zames­tnancov. Na Okresnom súde v Leviciach dnes boli odročené všetky pojednávania. Situácia na súde je však pokojná. Do výstražného štrajku sa zapojilo 53 z 54 justičných zamestnancov.

Šéf štrajkového výboru Filip Demo informoval, že do dnešného výstražného štrajku sa zapojili zamestnanci všetkých okresných súdov v Nitrianskom kra­ji.

Štrajk neobišiel ani nás

Na Okresnom súde (OS) v Nitre sa zo 101 zamestnancov zapojilo 96. Na OS Nové Zámky štrajkuje 60 zo 61 zamestnancov, na OS Topoľčany 38 z celkovo 41 zamestnancov súdu. Na OS Komárno sa do štrajku zapojilo 54 z 55 justičných zamestnancov. Krajský súd v Nitre nahlásil 100-percentnú účasť, do štrajku sa zapojilo všetkých 63 zamestnancov.

„Väčšina zamestnancov zostala dnes doma, časť z nich sa zapája do protestného zhromaždenia v Bratislave,“ povedal Demo.

Požiadavky sú jasné

Zamestnanci súdov vstúpili do štrajku so štyrmi požiadavkami -zvýšiť rozpočet ministerstva spravodlivosti o štvrtinu, zabezpečiť materiálno-personálny a ekonomický chod súdov, okamžite prijať osobitný zákon o postavení zamestnancov v justícii a zlepšiť sociálno-ekonomickú situáciu zamestnancov justície.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM