Anton Hrachovský Hokej

Štartuje Tipsport Liga: V kádri Novozámčanov ďalšia nová tvár, pribudli zranenia

Hokejová Tipsport Liga je už za dverami. Ako je s prípravou spokojný tréner Štefan Mikeš?

Ilustračný obrázok k článku Štartuje Tipsport Liga: V kádri Novozámčanov ďalšia nová tvár, pribudli zranenia
Foto: Anton Hrachovský

Pred štartom Tipsport Ligy absolvovali Novozámčania celkovo 11 zápasov s bilanciou 7 výhier, 3 prehry a 1 víťazstvo po predĺžení. Okrem slovenských celkov preverili zverencov trénera Mikeša aj tímy z nadnárodnej EBEL Ligy, českej prvej ligy, MOL Ligy a nemeckej druhej najvyššej súťaže.

Trénerove zhodnotenie prípravy

„Ak by som povedal, že som spokojný, tak by som určite klamal. Odohrali sme príliš veľa zápasov, čo si myslím, že bolo zbytočné. Mali sme to v pláne prestriedať s B-mužstvom, ale nevyšlo nám to. Hrali sme Vyšehradský pohár, potom aj turnaj v Maďarsku. Liga sa mala začať o týždeň neskôr, no štartuje už v piatok a tak sa nám celý program zhustil. Čo sa týka predvedenej hry, keď sme nastúpili v kompletnom zložení, tak to bolo dobré. Celkovo by sme však ešte určite potrebovali nejaký čas, zhodnotil pre klubový web predsezónnu prípravu tréner Novozámčanov Štefan Mikeš.

Vrásky na tvári mu robia aj zranenia, hlavne v predpokladanom prvom útoku. Zranení sú Rusi Kučkin i Raenko, ktorí by mali byť ťahúňmi mužstva. Ich doba absencia sa predpokladá na štyri týždne.

Nová tvár v kabíne

Najnovšou akvizíciou v kádri je útočník Filip Surovka. 27-ročný útočník je odchovancom bratislavského Ružinova a ostatné dva ročníky odohral v Martine. Okrem toho pôsobil hokejový ľavák aj v Slovane Bratislava, Senici či Žiline.

Ligové novinky

Po starom zostáva hrací systém v prípade nerozhodného výsledku. Predĺženie v základnej časti sa bude hrať formátom 3 na 3. Vlani sa všetkých desať klubov zhodlo na zmene nadstavenia v play off, od duelu číslo 5 nebudú víťaza určovať samostatné nájazdy, ale 20-minútové predĺženia, ktoré potrvajú až do vsietenia zlatého gólu. Desať klubov TL absolvuje v nadchádzajúcej sezóne 54 kôl a dovedna 56 stretnutí vrátane súbojov proti HK Orange 20. Hrať sa bude piatky a nedele, vždy v nedeľu o 17.00 h budú na programe televízne zápasy RTVS. Vybraný piatkový duel odvysiela TV 213. „Dvadsiatkári“ budú hrať svoje zápasy v utorok a štvrtok. Hrať sa bude aj 1. novembra na Sviatok všetkých svätých a tak ako vlani aj na Štefana 26. decembra.

All Star víkend sa uskutoční vo februári a bude mať úplne novú štruktúru. Zúčastnia sa ho výbery domácej a českej ligy, nadnárodnej EBEL a nemeckej DEL. Takáto spoločná akcia sa ešte nikdy v histórii v rámci hokeja neudiala. „Je to darček k 25. výročiu ligy. Stretávam sa s riaditeľmi siedmich líg a môj nápad usporiadať tohtoročnú akciu v Bratislave sa stretol s očakávaním,“ informoval Lintner, ktorý verí, že sa opäť budú vo väčšom množstve napĺňať tribúny. „Očakávam väčšiu divácku návštevnosť. Je nesporné, že úroveň ligy stúpa. Nielen po športovej stránke, ale aj marketingovej. Dôsledkom toho musí byť zaručený nárast návštevnosti, takže ja verím v zlepšenie tejto štatistiky.“

Program úvodného kola Tipsport Ligy 2017/2018:

  • HC ‘05 iClinic Banská Bystrica – HK Nitra (17:30)
  • MsHK Doxxbet Žilina – HK Poprad (18:00)
  • HK Dukla Trenčín – MHk 32 Liptovský Mikuláš (18:00)
  • HC Košice – HC 07 Orin Detva (18:30)
  • HC Nové Zámky – HKM Zvolen (18:30)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM