Anton Hrachovský Šport

Športový víkend v kocke: Futbalisti zbíjali u súpera, hádzanári s nožom na krku

Športová sezóna hokejistov a futsalistov sa skončila, ďalej však pokračujú boje hádzanárov a futbalistov či futbalistiek. Ako sa im v uplynulom týždni darilo?

Ilustračný obrázok k článku Športový víkend v kocke: Futbalisti zbíjali u súpera, hádzanári s nožom na krku
Foto: Rastislav Búgel

Hádzaná

Tatran Prešov – HK Štart Nové Zámky 35:29 (18:14)
Najviac gólov: Rábek 13/3, Krok 10, Číp, Urban a Hrstka po 3 – Demovič 6/1, Masaryk 5, Ľoch 4, Straňovský a Kocák po 4/1. Rozhodovali: Cibere, Richvalský , vylúčení: 5:1, 7 m hody: 5/3 – 5/3, 264 divákov.

V zápase 8. kola nadstavbovej časti extraligy skupiny o 1.-6. miesto podľahli HC Štart Nové Zámky favorizovanému Prešovu 29:35. Zámčania tak zaznamenali už 4. prehru v rade, z toho druhú s Prešovom. Do konca nadstavby im ostáva odohrať ešte dve stretnutia – doma proti Šali a následne v Hlohovci. Na postup do semifinále ligy strácajú na Topoľčany 3 body, pričom tie privítajú doma Hlohovec a následne pocestujú do Prešova. Novozámčania sa tak dostali do nepríjemnej situácie, keď postup medzi najlepšiu štvorku už nemajú vo svojich rukách a musia sa spoliehať i na výkony Topoľčancov.

Futbal – muži

FC Horses Bánovce n/Bebravou – FKM Nové Zámky 1:3 (0:1)
góly: 53. Mrocek (11m) – 27. Matić, 64. Kráľ, 70. Horáček
Zostava FKM Nové Zámky: Dovičovič – Ešek, Petráš, Baksics, Horáček, Korman, Lovska, Gulyás (Švajda), Matić (Letko), Muchaya (Fehérvári), Kráľ

Zámčania cestovali na pôdu súpera zo stredu tabuľky. Po dobrom výkone brali naši futbalisti všetky tri body a po dlhej dobe sa ´načahujú´ po 17. mieste, ktoré zatiaľ s trojbodovým náskokom patrí Prievidzi & Handlovej. Zámčania budú chcieť potvrdiť svoju výhru už najbližšiu sobotu proti Veľkému Mederu, ktorému momentálne patrí 16. priečka.

„Celkovo s výkonom a výsledkom prevláda spokojnosť. Zápas nám ukázal veľa pozitív, ale mali sme aj fázy hry na ktorých musíme ešte pracovať. Verím,že psychicky nám toto víťazstvo pomôže a potvrdíme ho už najbližšie doma s Veľkým Mederom,“ zhodnotilpo stretnutí tréner Nových Zámkov Peter Lérant.

Futbal – ženy

Spartak Myjava – FC Union Nové Zámky 5:1 (2:0)
góly: 6. Koplíková, 42. Hucovičová, 53.,68. Bogorová, 88. Palkechová – 52. Pintér
Zostava FC Union Nové Zámky: Izsáková, Geržová, Blechová, Vnuková, Szilágyi, Vadas, Valášková, Pintér, Budovcová, Göghová, Jílková

Novozámčanky sa v druhom jarnom kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže žien predstavili na pôde piatej Myjavy a po celý zápas ťahali za kratší koniec. Ani v 11. zápase v rade tak nebodovali a s 0 bodmi im patrí posledná priečka ligovej tabuľky. Najbližšie privítajú na domácom trávniku druhý Partizan Bardejov, ktorého dres oblieka okrem iného i bývalá kapitánka Nových Zámkov Maja Dimitrijevič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM