Anton Hrachovský Futbal

Športový víkend: Futbalistky dali bodku za 1.ligou, muži nestačili na Púchov

Cez víkend vybehli hráči FKM Nové Zámky na trávnik tretieho tímu ligy. Futbalistky ukončili sezónu, aj pôsobenie v najvyššej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Športový víkend: Futbalistky dali bodku za 1.ligou, muži nestačili na Púchov
Foto: Rastislav Búgel

MŠK Púchov – FKM Nové Zámky 3:0 (0:0)

Góly: 46. Gajdošík, 67., 78. Svorada
Zostava FKM: Juhás – Ešek, Petráš, Baksics, Horáček, Korman, Lovska, Muchaya (82. Letko), Kráľ (57. Gulyás), Matić, Švajda (70. Orémusz)

Nepriek tomu, že v prvom polčase mohli ísť do vedenia Novozámčania, nestalo sa tak. Zakončenie Viktora Kráľa zastavilo brvno a oba celky tak išli do kabín za bezgólového stavu. To sa však zmenilo krátko po polčase, keď využil svoju šancu domáci Gajdošík. Neskôr sa k nemu dvakrát pridal Svorada a Púchovčania si tak pripísali všetky tri body.

V najbližšom kole sa Nové Zámky predstavia na ihrisku tabuľkového suseda zo Šale. S 37 bodmi patrí Novozámčanom aktuálne 15. priečka, do konca sezóny ostávajú ešte tri duely. Po Šali privítajú Zámky na domácej pôde hráčov Beluše a ročník zakončia vo Veľkých Ludinciach.

„Bohužial dnes sme ako mužstvo ukázali dve tváre. Prvý polčas sme hrali takticky dobre, boli sme kompaktní a súpera sme do ničoho nepustili. Dokonca sme mali dobré šance na skórovanie, ale po peknom Muchayovom prieniku trafil Kráľ z 3 metrov len brvno prázdnej bránky. Krátko nato zase po spätnej prihrávke z 10 metrov netrafil loptu ideálne a strela minula bránu. Druhý polčas bol ako v zlom sne. Súper rozohral, hneď nakopol loptu pred naše pokutové územie a naši stopéri podcenili situáciu. Prehrali sme hlavičkový súboj, nechali si zabehnúť útočníka na predĺženú loptu a bolo 1:0 pre domácich. Potom sme sa snažili vyrovnať, tlačili sme sa pred bránu, mali sme sľubné fázy, ale súper zase gólovo udrel po rýchlom útoku. To nás viditeľne psychicky zlomilo. Toho dôkazom je aj tretí gól z priameho kopu, keď nevýrazná strela prešla cez cez náš rozostavený múr. Samozrejme prehra veľmi mrzí, ale ešte viac ma nemilo prekvapili reakcie niektorých hráčov v krízových situáciach. Dnes nám zlyhala tímovosť, a to bolo rozhodujúce. V stredu nás v Šali čaká dôležitý zápas a dúfam, že chalani zaberú tak, ako to už v ťažkých situáciách niekoľkokrát dokázali,“ zhodnotil po zápase pre klubový web tréner Peter Lérant.

FC Union Nové Zámky – FK Slovan Duslo Šaľa 0:0 (0:0)

Zostava FC Union: Izsáková, Vadas, Geržová, Blechová, Vnuková, Szilágyi, Valášková, Koch, Pintér, Budovcová, Jílková

V poslednom ligovom kole sa rozhodovalo o vypadávajúcom celku z najvyššej súťaže. Po bezgólovej remíze so Šaľou a remíze Michaloviec s Myjavou ostal čierny Peter práve Novozámčankám. Ich najväčší konkurent v boji o záchranu – Michalovce si zachovali prvoligovú príslušnosť iba vďaka menej negatívnemu skóre.

Pre Nové Zámky to znamená smutný fakt, že klub, ktorý roky dominoval na slovenskej scéne, reprezentoval Slovensko i Nové Zámky v Lige Majstrov, končí v najvyššej súťaži. Ako to bude s novozámockým ženským futbalom vyzerať v najbližšom období nevedno.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM