Viktória Botošová Rôzne

Spokojné tváre detí hovoria za všetko: V mestskom tábore zažívali úsmevné príhody, nechýbala ani táborová hymna. FOTO

Tábor plný zábavy i pestrého programu. Na bohaté zážitky budú deti z mestského letného tábora ešte dlho spomínať.

Ilustračný obrázok k článku Spokojné tváre detí hovoria za všetko: V mestskom tábore zažívali úsmevné príhody, nechýbala ani táborová hymna. FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Mestský tábor v CVČ Pyramída začal 6. júla a trval v 4 turnusoch do 31. júla. Išlo o mestský tábor, kde sa deti môžu prihlásiť už v januári – februári, pretože kapacita je obmedzená a turnusy sa veľmi rýchlo plnia.„Na budúci školský rok uprednostníme tie deti, ktoré sa zapíšu na nejaký záujmový útvar v CVČ,“ vysvetľujú do budúcna. Vyberať je z čoho. Krúžkov majú v ponuke neúrekom.

Kino, ranč, jaskyňa, zámok i jazda v policajnom aute

Toto leto bolo v každom turnuse zahlásených okolo 80 detí. Tábora sa zúčastnili deti boli z Nových Zámkov a okolia. K dispozícii bol denne od 6:30 do 16:30. „Každý deň sme sa snažili deťom vymyslieť čo najzaujímavejší program a deťom sa páčilo, pochvaľovali si aj rodičia. Každý týždeň sme jeden deň išli do kina na filmové predstavenie, vždy v stredu sme mávali výlet, či už do Bratislavy, kde sme navštívili medzinárodný dom umenia pre deti Bibianu. Boli sme aj v Nitre a na Ranči a najviac sa deťom páčilo na výlete v jaskyni Driny a v Smolenickom Zámku,” opisuje Katarína Fülöpová bohatý program.

Iné dni v letných tropických horúčavách spríjemnili deťom Štrandom v Nových Zámkoch. „Navštívili nás tiež záchranári z Červeného kríža, pracovníci z kriminalistiky, boli sme aj u hasičov a psovodov a celý tábor sme ukončili zábavnou jazdou na terénnom aute s pánom policajtom,“ uvádza Fülöpová.

Vojenský deň aj vlastná táborová hymna

V tábore sa mohli deti aj kultúrne vyžiť na Talente, kde mohol každý ukázať svoj potenciál a získať peknú cenu. Nevynechali vraj ani Miss a Miisstera tábora.

„Aby sme si udržali kondičku tak sme mali aj jeden vojenský deň, kde sme prešli náročnú dráhu a tí najlepší sa mohli vypracovať a získať hviezdičky na svoju uniformu. Na tento špeciálny deň sme si vymysleli aj táborovú hymnu, ktorú si deti chceli odvtedy spievať každý deň,“ vysvetľuje Katarína, jedna z vedúcich tábora.

„Každý deň sme zažívali úsmevné príhody ako vedúce skupiny. Taktiež aj ja som bola vedúca v tábore a to 3 týždne vedúca mimoňov a 4-tý týždeň vedúca shrekovcov. Veľmi sa tešíme aj o rok na tábor, lebo deti sú úžasné a každý deň nám vedia vyčariť úsmev na tvári,“ dodal s úsmevom Katarína Fülöpová.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: Archív Mestského tábora v CVČ Pyramída

Spokojné tváre detí hovoria za všetko: V tábore zažívali úsmevné príhody
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM