Anton Hrachovský Rôzne

Šoféri v okrese prejdú cez koľaje bezpečnejšie: Cez nové železničné priecestie

Bezpečnosť na železničných priecestiach je dlhodobo jednou z priorít Železníc Slovenskej republiky. Aj preto prejde jedno z priecestí v okrese Nové Zámky rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Šoféri v okrese prejdú cez koľaje bezpečnejšie: Cez nové železničné priecestie
Zdroj: TASR

ŽSR sa v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR pripravili projekt zvýšenia stupňa zabezpečenia na 23 železničných priecestiach v rámci Slovenska. Pri deviatich sa už podarilo pripraviť všetky legislatívne kroky tak, že ŽSR začínajú v týchto dňoch s ich rekonštrukciou.

Zriadenie zabezpečeného priechodu pre peších pribudne aj v okrese Nové Zámky, na trase Bratislava – Štúrovo, konkrétne na železničnom kilometri 171,145“- na železničnej zastávke Nová Vieska.

„Aj napriek uvedeným zmenám a zvýšeniu stupňa zabezpečenia týchto priecestí apelujú ŽSR na vodičov, aby dôsledne rešpektovali výstražnú zvukovú a svetelnú signalizáciu a závory. V prípade, že je dávaná výstraha, žiadny z účastníkov cestnej premávky nesmie vstupovať na železničné priecestie. Pri strete cesty a železnice má vždy prednosť železnica,“ vyzývajú ŽSR prostredníctvom hovorkyne Martiny Pavlikovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM