Rastislav Búgel Správy

SMK a Most-Híd pôjdu do krajských volieb samostatne: Dohodu nedosiahli

Strana maďarskej komunity (SMK) nebude vo voľbách do vyšších územných celkov v Nitrianskom kraji spolupracovať s Mostom-Híd. Rokovania o možnej koalícii boli ukončené bez dosiahnutia dohody.

Ilustračný obrázok k článku SMK a Most-Híd pôjdu do krajských volieb samostatne: Dohodu nedosiahli
Zdroj: TASR

Ako uviedol poslanec zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) a podpredseda SMK Iván Farkas, je možné, že v niektorých volebných obvodoch dôjde k separátnym dohodám. „Ale tá možnosť, že by sme išli ako koaliční partneri spoločne do boja, tak tá bola v podstate uzavretá. Vynaložil som veľa síl, aby došlo k dohode, žiaľ bez úspechu,“ povedal Farkas. O dôvodoch, ktoré zabránili vytvoreniu spoločnej koalície SMK a Most-Híd hovoriť nechcel.

Podľa jeho slov bude SMK rokovať o možnej spolupráci aj s ďalším stranami. „Najbližšie sú nám pravicové, ja by som ale nepredchádzal, možno nejaký výsledok bude a možno nie. Budeme ešte ďalej rokovať. Sme ochotní diskutovať aj s ostatnými stranami o tom, ako dosiahnuť ten najlepší volebný výsledok,“ uviedol Farkas.

SMK je podľa jeho slov pripravená rokovať s ktoroukoľvek stranou. Diskutovať s kotlebovou ĽSNS však neplánuje. „Samozrejme, sme si vedomí v akom časopriestore sa momentálne pohybujeme a vieme, aké sily tu pôsobia. My si to uvedomujeme a tým pádom je naša zodpovednosť jasná. Chceme pomôcť takému riešeniu, aby sme v jednotlivých volebných obvodoch, a tým aj v zastupiteľstve NSK mohli pokračovať v doterajších koľajach, aby tie extrémne sily boli v Nitrianskom kraji v budúcom volebnom období čo najmenej prítomné,“ skonštatoval Farkas.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM