Anton Hrachovský Hokej

Slováci zvládli obrat proti favoritovi: Do útoku zavelil Zámčan Ölvecký, VIDEO

Vo svojom prvom zápase na Olympijských hrách nezačali Slováci ideálne. S výberom olympijských športovcov z Ruska už prehrávali o dva góly, keď do obratu zavelil Peter Ölvecký, rodák z Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Slováci zvládli obrat proti favoritovi: Do útoku zavelil Zámčan Ölvecký, VIDEO
Zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti vyhrali vo svojom prvom zápase na ZOH v Pjongčangu nad Olympijskými športovcami z Ruska 3:2. Slováci mali zlý vstup do zápasu, keď už v 5. minúte prehrávali 0:2. V závere druhej tretiny však vyrovnali na 2:2 a v 49. minúte strelil obranca Peter Čerešňák víťazný gól svojho tímu.

Za stavu 0:2 začali Slováci postupne získavať odvahu a dostávali sa k protiútokom. V 17. minúte sa rodák z Nových Zámkov Peter Ölvecký v brejku rozhodol strieľať a urobil dobre – 1:2. Uplynulo 105 sekúnd, keď v podobnej akcii nevymýšľal ani Bakoš a upravil na 2:2. Víťazný gól pridal v tretej tretine Čerešňák.

Slovensko – OŠ z Ruska 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)

Góly: 17. Ölvecký (Graňák), 18. Bakoš, 49. Čerešňák (Haščák, Bakoš) – 3. Prochorkin (Gavrikov, Vojnov), 5. Kaprizov (Gusev).
Rozhodovali: Rantala (Fín.), Iverson – Vanoosten (obaja Kan.), Lederer (ČR), vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4025 divákov.

Slováci nastúpia na ďalší zápas v piatok o 4.10 SEČ proti tímu USA, OŠR budú hrať v rovnaký deň o 8.40 proti Slovinsku.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM