Anton Hrachovský Šport

Slováci budú zbierať skúsenosti na prestížnom turnaji: Aj s hráčmi Nových Zámkov

Slovenských hádzanárov čaká ďalšia previerka. Zverenci kouča slovenského ´B´ tímu Václava Straku budú zbierať medzinárodné skúsenosti v dueloch s kvalitnými súpermi. Nebudú medzi nimi chýbať ani hráči Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Slováci budú zbierať skúsenosti na prestížnom turnaji: Aj s hráčmi Nových Zámkov
Zdroj: TASR

Keďže reprezentačné A-družstvo hádzanárov Slovenska sa v závere roka predstavilo na Vianočnom pohári v maďarskom Érde, kde obsadilo 4. miesto, je už nejaký čas je známe, že na prvú akciu v novom roku pôjde B-tím či tzv. olympijský výber SR. Ten sa od piatka do nedele 6. januára 2017 predstaví vo švajčiarskom Winterthure na medzinárodnom turnaji Yellow Cup. Na Slovákov čaká na 45. ročníku podujatia kvalitná konkurencia, ich súpermi budú postupne domáci Švajčiari, Brazílčania a Rumuni.

Na prestížnom turnaji ich čakajú tri zápasové previerky. Švajčiarsko bude hrať dopredu domáce publikum, Brazília sa pripravuje na blížiace sa MS 2017.

V trénerovom výbere figurujú aktuálne dvaja hráči obliekajúci v tejto sezóne dres HC Štart Nové Zámky. Prvým z nich je krídelník Gabriel Hricišon. Miesto Páleša, ktorý bol k dispozícii ´áčku´ na Vianočnom pohári, sa objavil vo výbere i ďalší zámockí hráč Erik Ľoch (na snímke). Ďalší z pôvodne nominovaných Novozámčanov Gabriel Vadkerti má problémy s krčnou chrbticou, a tak prenechal miesto Hriňákovi z Hlohovca. Naposledy sa pre chorobu ospravedlnil i rodák z Nových Zámkov – brankár Tóth, hrajúci v maďarskej lige.

Slováci si na Yellow Cupe zahrajú po dvoch rokoch. V roku 2015 obsadili na turnaji 3. priečku.

Program slovenského B-tímu na turnaji

  • 6. januára o 18:30 – Švajčiarsko – Slovensko ´B´
  • 7. januára o 16:30 – Slovensko ´B´ – Brazília
  • 8. januára o 13:30 – Slovensko ´B´ – Rumunsko

Nominácia B-tímu reprezentácie Slovenska na turnaj Yellow Cup

brankári: Michal Shejbal (TSV St. Otmar St. Gallen/Švaj.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec)
pivoti: Erik Žilinčík (HK Agro Topoľčany), Šimon Macháč (MŠK Považská Bystrica), Erik Ľoch (HC Štart Nové Zámky)
krídelníci: Matej Takáč (HC Sporta Hlohovec), Šimon Michniewicz (HKM Šaľa), Gabriel Hricišon (HC Štart Nové Zámky), Tomáš Kysel (ŠKP Bratislava)
spojky: Marek Kováčech (Union JURI Leoben/Rak.), Dominik Krok (Tatran Prešov), Tomáš Tschur, Lukáš Majbík, Matúš Hriňák (všetci HC Sporta Hlohovec), Vladimír Guzy (HKM Šaľa), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica), Marek Korbel (ŠKP Bratislava)

Foto: liustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM