Anton Hrachovský Rôzne

Školáci sa zabavili na Dni rodiny, o zábavu sa postaral i metlobal či guláš, FOTO

Novozámockí školáci oslavovali už 4. ročník Dňa rodiny. Nosnou myšlienkou zábavného dňa bolo vytvoriť obrovskú školskú rodinu naplnenú harmóniou a porozumením.

Ilustračný obrázok k článku Školáci sa zabavili na Dni rodiny, o zábavu sa postaral i metlobal či guláš, FOTO
Zdroj: ZŠ Hradná

Deň rodiny 2017

Na Základnej škole na Hradnej ulici realizovali už 4. ročník Dňa rodiny. Nosnou myšlienkou zábavného dňa bolo vytvoriť obrovskú školskú rodinu naplnenú harmóniou a porozumením. Škola pripravila zaujímavé aktivity a súťaže, ktoré rozmiestnila po celom areáli, ako napr. chôdza na chodúľoch, vodné bomby, maľovanie na tvár, tvarovanie balónov, preťahovanie lanom, kriket, petang, chemické pokusy, slepý kop či štafetové hry.

„Myslím, že si každý prišiel na svoje. Určite bol zaujímavý a hlavne zábavný metlobal medzi učiteľmi a rodičmi. Družstvá rodičov jednotlivých tried súťažili vo varení guláša, zapojili sa i naši školníci a pani upratovačky, pani kuchárky piekli osie hniezda. Po skončení súťažných a zábavných disciplín sme si posedeli pri chutnom guláši,“ vysvetlila riaditeľka školy Marta Bystrická.

Novinkou bola účasť Klubu vojenskej histórie Komoča Kamocsa, ktorý prezentoval historické zbrane a techniku z obdobia 2. svetovej vojny a jeho členovia sa pridali i k súťažiacim vo varení guláša. Na to, aby sa akcia vydarila je potrebná súhra zamestnancov školy a rodičov. „O tú naozaj nebola núdza. Tím kolegýň, menovite Andrea Petránová, Nataša Ondrejíková a Danka Jančeková to zvládol na výbornú. Ďakujem všetkým, ktorí sa pričinili o to, aby sa akcia vydarila – rodičom, zamestnancom školy i deťom. Verím, že sme sa všetci dobre cítili a o to nám vlastne išlo,“ dodala Bystrická.

Náš farebný svet

Milovníci umenia sa stretli v škole na Hradnej ulici na tradičnej vernisáži, ktorú škola každoročne organizuje pod názvom ´Náš farebný svet´. „Umenie má v živote človeka nezastupiteľné miesto. Žijeme vo svete obrazov. Pohľad na obraz či fotografiu závisí od nášho poznania a doby. Do tajov umeleckých diel zasväcuje našich žiakov pani učiteľka Beata Makatová a do tajov fotografie pani učiteľka Katarína Fülöpová. Vďaka nim máme možnosť vystavovať výtvarné práce a fotografie našich najtalentovanejších detí. Za ich prácu im patrí poďakovanie,“ Marta Bystrická.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM