Rastislav Búgel Rôzne

Silvester v Nitre: Zábava na námestí a najnáročnejší beh v Česku a na Slovensku

Posledný deň si môžeme užiť naplno. Pozrite sa, čo všetko nás v Nitre čaká.

Ilustračný obrázok k článku Silvester v Nitre: Zábava na námestí a najnáročnejší beh v Česku a na Slovensku
Zdroj: TASR

31. december si už tradične spájame s oslavami. Množstvo ľudí napäto očakáva príchod nasledujúceho roka. Šampanské tečie potokom a zábava vrcholí. Neinak tomu bude aj v Nitre.

Silvestrovský program začne na Svätoplukovom námestí o 22:30 hodine. O zábavu sa postará koncert nitrianskej formácie The Paranoid, ktorú vystrieda DJ Martin Mada. S príchodom polnoci nebude chýbať obľúbený ohňostroj. Občerstviť sa budeme môcť v Silvestrovskom mestečku na Svätoplukovom námestí, kde nájdeme aj tradičný punč na zahriatie.

Pokiaľ by ste však chceli stráviť poslední deň roka aktívne, aj pre vás sa nájde vhodné podujatie.

Zoborský silvestrovský beh sa koná každoročne a patrí medzi tie náročnejšie bežecké súťaže. Prvý ročník sa konal už v roku 1988, kedy si športovci pripomenuli končiaci rok výstupom na Zobor. Neskôr sa pokračovalo vo forme športového zápolenia. „Zoborský silvestrovský beh je najťažší pretek v Česko-Slovensku. Trasa meria 3860 metrov. Do pozornosti verejnosti sa dostal svojím 262 m prevýšením a tým, že prechádza archeologicky a historicky zaujímavým územím,“ informujú organizátori podujatia. Náročný pretek pre svoju povahu nebude otvorený pre žiacke kategórie. Jedná sa v poradí už o 28.ročník preteku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM