Anton Hrachovský Šport

Šikovná Zámčanka v TOP 12: Aj vy môžete hlasovať za jej tanečné umenie, VIDEO

Nadácia Slovenského olympijského výboru sputila 2. ročník súťaže pre mladých športovcov. Medzi finalistov sa prebojovala aj úspešná tanečníčka z nášho mesta. Hlasovaním jej môžete pomôcť k výhre, ktorá jej môže pomôcť v ďalšom rozvoji kariéry.

Ilustračný obrázok k článku Šikovná Zámčanka v TOP 12: Aj vy môžete hlasovať za jej tanečné umenie, VIDEO
Zdroj: Facebook

Peniaze pre dobrú vec od nadácie SOV

Nadácia Slovenského olympijského výboru spustila grantový program UKÁŽ SA!, ktorého cieľom je podporiť mladých talentovaných športovcov s prihliadnutím na ich športové výsledky a elimináciu sociálnych rozdielov. V rámci grantu nadácia prerozdelí na tento účel až 30-tisíc eur. Do programu sa zapojili mladé športové talenty vo veku od 12 do 18 rokov, ktoré vynikajú v niektorom športe, nachádzajú sa v nepriaznivej sociálnej situácií, alebo potrebujú finančnú podporu na rozvoj svojej športovej kariéry.

Hlasujme sa šikovnú Novozámčanku

Do tohoročnej TOP 12-tky sa dostala aj športová disciplína, ktorou je spoločenský tanec. Reprezentuje ho 14-ročná majsterka Slovenska 2016 v juniorskej kategórii a Novozámčanka Mária Nagyová (na snímke vľavo). Ako sama hovorí, v prípade výhry by získané prostriedky použila na financovanie nákladných tanečných kempov, ktoré sú pre rozvoj profesionálneho tanečníka nevyhnutné.

Mária je Majsterkou Slovenska v štandardných tancoch v kategórii Junior I za rok 2016. Okrem toho je druhou vicemajsterkou Slovenska 2016 v 10 tancoch v kategórii Junior I., reprezentantkou Slovenska na svetovej súťaži v Stuttgarde 2016. Popritom získala finálové 5. miesto na majstrovstvách Slovenska 2017 v štandardných tancoch v kategórii Junior II. Na slovenských pohároch v roku 2017 získala 3-krát za sebou finálové 3. miesto. Na medzinárodnej WDSF súťaži v Košiciach obsadila 4. miesto v štandardných tancoch v kategórii Junior II. Jej tanečným partneorm je 13-ročný Tamás Kristóf Kis, s ktorým tancuje spoločenské tance už 7 rokov.

„V tanci nemôžeš byť dobrý alebo zlý. Môžeš len žiť pre tanec alebo tancovať pre život,“ znie motto mladej Novozámčanky.

Aj vy môžete podporiť mladú reprezentantku nášho mesta. Dá sa tak spraviť prostredníctvom facebooku. Doteraz sa jej podarilo získať 9,4 % všetkých hlasov, čo ju priebežne radí na 5. miesto. Hlasovať možno do skončenia XIII. európskeho olympijského festivalu v maďarskom Győri, teda do 29. júla 2017. Výsledky budú oznámené začiatkom septembra 2017.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM