Anton Hrachovský Hokej Šport

Saarinen si pochvaľuje fanúšikov a super partiu: V Zámkoch sa mu páči, ROZHOVOR

Po skončení tipsportligovej sezóny porozprával najproduktívnejší hráč Nových Zámkov Ossi Saarinen o tom, ako bude tráviť leto ale aj o tom, ako sa mu páči naša liga v porovnaní so zahraničím.

Ilustračný obrázok k článku Saarinen si pochvaľuje fanúšikov a super partiu: V Zámkoch sa mu páči, ROZHOVOR
Foto: Rastislav Búgel

Lídrom novozámockej produktivity bol v uplynulom ročníku 2016/2017 fínsky útočník Ossi Saarinen (na snímke v bielom). Odchovanec fínskeho Jokeritu pribudol do kádra koncom septembra 2016 spolu so svojím krajanom Konsta Mäkinenom. Šikovný útočník sa okamžite po príchode zaradil medzi opory tímu a svojimi šikovnými kľučkami si získal i priazeň domáceho publika. 30-ročný rodák z Helsínk nazbieral v drese Zámkov v základnej časti 35 bodov za 13 gólov a 22 asistencií. V play off pridal jeden gól. Zároveň je autorom historicky prvého novozámockého hetriku v Tipsport Lige. Strelil ho do siete Dukly Trenčín 2. októbra 2016, keď otočil stav stretnutia z 0:2 na 3:2.

Teší sa na dovolenku

„Začiatok bol ťažký, vymenili sa tréneri, nehrali sme dobre. Po Vianociach sme sa trochu rozbehli a nakoniec sme mali silný finiš,“ opísal uplynulú sezónu niekoľkými slovami fínsky forvard.

Očakával tridsaťročný krídelník, že bude lídrom produktivity v tíme? "Dá sa povedať, že áno. Ak prídete do zahraničnej súťaže, vždy sú od vás ako od cudzinca očakávané výsledky. Dostal som od začiatku príležitosť v prvých útokoch, takže som mal dostatok priestoru na ľade. Som rád, že sa mi podarilo pomôcť mužstvu. Dúfam, že to tak bude aj budúcu sezónu,“ zhodnotil svoj prvý rok na Slovensku Saarinen. Či v tíme ostane zatiaľ nevedno, záleží to od rozhovorov s vedením klubu.

Po náročnej sezóne sa teší na zaslúženú dovolenku. "Zvyčajne to robím tak, že ideme so manželkou na dvojtýždňový výlet iba relaxovať a prípravu na novú sezónu začnem potom v posilovni doma v Helsinkách. V júni – júli zvyknem ísť s kamarátmi na ľad. Nie je to pre mňa nič nové, toto bola pre mňa už tretia sezóna mimo Fínska, podobnú prípravu budem mať už štvrtýkrát v rade. Dúfam, že sa pred novou sezónou dobre posilním,“ prezradil svoje plány na najbližšie týždne fínsky útočník.

Síce v menšom meste, no s väčšou kvalitou

Ako hodnotí úroveň slovenskej Tipsport ligy? "Hokej na Slovensku je dobrý, v porovnaní s Dánskom je o úroveň vyššie. Taktiež čo sa týka fanúšikov, bola to veľká zmena. V Nových Zámkoch boli po celú sezónu úžasní. Aj mesto má čo to do seba, hoci je v porovnaní s mojimi predchádzajúcimi pôsobiskami malé. Vo Fínsku som hrával v Helsinkách a Kuopio, v Dánsku to bola Kodaň. Takže z tohto hľadiska sa to porovnávať veľmi nedá. Bola tu však super partia, s ktorou sme často chodievali von, takže to problém nebol. Koniec koncov, aj teraz sa ešte s chalanmi chystáme na pár dní do Budapešti,“ dodal na záver.

Na snímke dole pózuje Ossi Saarinen (v okuliaroch vpravo) spolu s Jakeom Cardwellom (v šiltovke) pri stretnutí hokejistov s novozámockými fanúšikmi.

Foto: ilustračné

Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM