Marcela Bogdányová Rôzne

S kapucňami na hlavách prepadli herňu!

V pondelok 4. októbra došlo v jednej z herní v Nových Zámkoch k lúpeži.

Dvaja neznámi páchatelia s kapucňami na hlavách vošli krátko po 18.00 hodine do herne. Zatiaľ čo jeden z mužov zostal strážiť pri dverách, druhý so zbraňou v ruke podišiel k pracovníčke a pýtal od nej peniaze. Zamestnankyňa sa snažila muža upokojiť slovami, nech nežartuje, že to je vážna vec. Na to ale páchateľ dosť znervóznel, obišiel barový pult a zo šuflíka vybral finančnú hotovosť 2.120,–€. Potom ako sa zmocnil peňazí, sa vybral ku dverám, kde ho čakal komplic, ktorý po celý čas monitoroval okolie. Obaja lúpežníci však zostali zaskočení, keď zistili, že dvere v herni sú zatvorené. Mladší z páchateľov sa preto opäť vrátil k pracovníčke a násilím jej zobral ovládač od dverí. Po otvorení dverí muži z miesta činu ušli na neznáme miesto. Už na druhý deň ráno skončili obaja páchatelia v rukách polície.
Novozámockí kriminalisti počas noci intenzívne na prípade pracovali a dôslednou operatívno-pátracou činnosťou zistili, že sa jedná o 39 ročného Karola a 25 ročného Františka. Policajti u podozrivých zaistili aj väčšiu časť peňazí a airsoftovú zbraň, ktorá bola na nerozoznanie od skutočnej .
Novozámčania už čelia obvineniu zo zločinu lúpeže, za čo im hrozí trest odňatia slobody na dvanásť rokov. Vyšetrovateľ súčasne spracoval podnet na návrh na väzobné stínanie obvinených.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM