Palic Palic Iné športy

ROZHOVOR: Vyspovedali sme posilu HC Štart Monczka

Od pondelka sa do tréningového procesu HC Štart zapojila aj nová posila. Je ním dvadsaťdvaročný pravák, juniorský reprezentant Českej republiky Marek Monczka z Karvinej. Pred jedným z tréningov mužstva sme sa s ním porozprávali...

Marek, ako sa vlastne zrodil váš prestup do HC Štart?

Bolo to na doporučenie tuším trénera Hantáka, ktorý pôsobil u nás v Karvinej. Vo svojom materskom klube Baník Karviná sa pre mňa situácia nevyvinula priaznivo. Po troch odohraných ročníkoch za A mužstvo v najvyššej českej súťaži mi skončila zmluva a klub neprejavil záujem na jej predĺžení. V Nových Zámkoch som bol asi v máji na skúške a nakoľko bol zo strany Štartu vážny záujem, dohodli sme sa na mojom trojročnom pôsobení.

Nakoľko poznáte svoj nový klub a nových spoluhráčov?

Priznám sa, že skoro vôbec nie. O mužstve viem len z počutia a zo správ, že už roky patrí medzi elitu na Slovensku a je viacnásobným bronzovým medailistom v extralige. Z hráčov poznám akurát iba Šaňa Ivanova, ktorý s nami trénuje a ktorý pôsobil u nás v Karvinej a proti Marekovi Hustému som hrával za mládežnícke reprezentácie.

V mužstve Štartu by ste mali pôsobiť na poste strednej spojky, čo je veľmi dôležitý post, na ktorom doteraz hrával Váš krajan Marek Túma. Ako to vnímate a čo si sľubujete od svojho pôsobenia v Nových Zámkoch ?

Je to tak, avšak nejaké skúsenosti z českej extraligy mám, takže sa do toho púšťam s odhodlaním. Veľmi dôležité bude, ako rýchlo sa dokážeme zohrať. Nové Zámky majú už v slovenskej extralige takpovediac vyárendované tretie miesto. Verím, že aj v nadchádzajúcej sezóne sa pobijeme aspoň o túto priečku. Chlapci sa do letnej prípravy pustili s veľkou vervou, dúfam, že sa nám bude dariť.

novezamky24.sk/no­vezamky.sme.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM