Viktória Botošová Správy

Rekonštrukcia ukončená: Po obnove chodníkov došlo v meste k zmene dopravného režimu

Rekonštrukcie sú ukončené, chodníky môžu plne slúžiť občanom. Tí sa budú cítiť bezpečnejšie aj vďaka novým prechodom pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia ukončená: Po obnove chodníkov došlo v meste k zmene dopravného režimu
Zdroj: Dnes24.sk

Po rekonštrukcii slávnostne odovzdali dňa 5. októbra 2015 v Komárne v areáli Košickej ulice a mestskej autobusovej stanice obnovené chodníky k novým priechodom pre chodcov. Po stavebných úpravách došlo k zmene dopravného režimu, informoval hovorca Mestského úradu Komárno Róbert Králik. Ako povedal, po verejnom obstarávaní sa vykonali práce za 16 150 eur. Nitrianska spoločnosť TIMS, s.r.o., vytvorila nové priechody pre chodcov a zrušila dva nevyhovujúce.

„K priechodom pre chodcov vybudovali v parčíku prepojovacie chodníky zo zámkovej dlažby a prepojenia medzi už existujúcim chodníkom a novými priechodmi. Chodníky sú široké 1,5 m, olemované záhonovými obrubníkmi a pri priechodoch pre peších sú rozšírené na tri metre. V mieste napojenia na priechody sa vytvorila bezbariérová úprava s dlažbou pre nevidiacich,“ opísal zrealizované práce Králik. Dodal, že pre zachovanie bezpečného a plynulého výjazdu autobusov pracovníci odstránili aj určité časti nástupíšť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM