Anton Hrachovský Samospráva

Rekonštrukcia tržnice v Nových Zámkoch: Pribudne strecha a nový povrch

Novozámocká radnica odkryla informácie týkajúce sa prerábky miestneho trhoviska. Jeho rekonštrukcia prebehne v dvoch etapách a výsledkom má byť multifunkčný objekt.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia tržnice v Nových Zámkoch: Pribudne strecha a nový povrch
Foto: Anton Hrachovský

Ako sme prednedávnom informovali, na mestskom trhovisku v Nových Zámkoch aktuálne prebieha prerábka, ktorá potrvá až do 1. apríla 2018.

Premiéra na Slovensku

Trhovisko je v správe spoločnosti Brantner. Bližšie informácie o jeho rekonštrukcii prezradil v reportáži NZTV primátor mesta Otokar Klein. „Riešenie, akým spôsobom rekonštrukcia prebehne, sa hľadalo dlho. Na druhú stranu, čakali sme aj na výzvy, do ktorých by sa mesto alebo spoločnosť Brantner, mohli zapojiť. Žiaľ, takéto niečo neprišlo a minulý rok sme sa na valnom zhromaždení spoločnosti Brantner dohodli, že sa to tak či tak bude realizovať vďaka vlastným finančným zdrojom,“ vyjadril sa Klein s tým, že sa podarilo vybrať projekt, aký zatiaľ v žiadnom slovenskom meste ešte nie je. Podľa jeho slov však takéto riešenie funguje napríklad aj vo Viedni.

O vzhľade rozhodol Brantner s mestom

O finálnom vzhľade vynoveného trhoviska nakoniec rozhodlo vedenie Brantneru a mesta Nové Zámky. Strecha bude potiahnutá technickou textíliou a tržnica by mala byť viacúčelového charakteru. Rekonštrukcia má prebiehať v dvoch etapách.

„Prvou časťou je odkanalizovanie a osadenie nového asfaltového povrchu. Prestrešenie vnútornej plochu bude v podobe oceľovej konštrukcie so strechou pokrytou technickou textíliou. Ide o novinku pri takýchto stavbách,“ povedal v reportáži Dušan Rabajda, riaditeľ spoločnosti Brantner.

Od 17. januára 2018 nájdu Novozámčania dočasný provizórny trh na Amfiteátri v centre mesta. Táto situácia potrvá až do 1. apríla 2018.

Foto: ilustračné

Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM