Anton Hrachovský Správy

Regenerácia s výhľadom na Ostrihom: V Štúrove otvorili moderné wellness centrum

Po štyroch rokoch od začiatku projektu sa Štúrovčania dočkali. Mesto zveľadilo populárne termálne kúpalisko Vadaš.

Ilustračný obrázok k článku Regenerácia s výhľadom na Ostrihom: V Štúrove otvorili moderné wellness centrum
Zdroj: TASR

Štúrovo dokončilo výstavbu wellness centra na kúpalisku Vadaš. Začiatok projektu sa datuje ešte do roku 2014. Nové wellness centrum tak otvorilo svoje brány po dlhých štyroch rokoch. Investorom je Vadaš Thermal Resort, ktorého jediným spoločníkom je mesto Štúrovo.

Nový wellness v Štúrove

Nové centrum je situované priamo v areáli termálneho rezortu. „Prvotnou myšlienkou bolo umiestniť wellness centrum na plochu súčasného parkoviska. Počas prípravy sme to niekoľkokrát zmenili. Nakoniec vyhral návrh, ktorý umiestňoval budovu vedľa hotela Thermal, medzi hotel a hlavnú pokladňu,“ vysvetlil Endre Hogenbuch, riaditeľ Vadaš Thermal Resort.

Projektovanie a návrhy riešení trvali celkovo dva a pol roka. Základy sa začali budovať v septembri 2016. Budova bola pod strechou po ôsmich mesiacoch a ďalších sedem mesiacov trvala inštalácia technológií s interiérovými prácami. Dňa 21. decembra 2017 sa uskutočnila záverečná kolaudácia budovy.

Výhľad na Ostrihom

Wellness centrum sa rozprestiera na ploche 900 metrov štvorcových a pozostáva z troch bazénov s termálnou vodou, vírivky s exkluzívnym výhľadom na Ostrihomskú baziliku, saunového sveta (parná, infra a fínska sauna), soľnej kabíny a zážitkových spŕch so svetelnou a zvukovou terapiou. Denná kapacita wellness centra je stanovená na maximum 300 osôb. Pre návštevníkov je pripravených 66 skríň, kde si môžu odložiť svoje veci.

Strategický cieľ Štúrova

Štúrovo je známe čulým cestovným ruchom, aj vďaka svojej strategickej polohe na hraniciach s Maďarskom. Zúčastňuje sa viacerých cezhraničných spoluprác, za všetky spomeňme nedávno ohlásenú ambíciu vytvoriť Dunajskú kultúrnu promenádu.

„Mesto Štúrovo má eminentný záujem na rozvoji cestovného ruchu a odovzdaním wellness centra do užívania sa napĺňa jeden zo strategických cieľov mesta“, nechal sa počuť primátor mesta Eugen Szabó.

Celková hodnota investície je 2 155 000 eur bez DPH. Investorom je VADAŠ Thermal Resort. Projekt je financovaný z vlastných zdrojov (505 000 eur) a z cudzích zdrojov (1 650 000 eur).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM