Viktória Botošová Správy

Rebríčky top škôl na Slovensku: Ktoré novozámocké školy sa umiestnili najvyššie?

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Ktoré školy sú spomedzi všetkých hodnotené ako najlepšie a na akých priečkach sa umiestnili naj zástupcovia z Nových Zámkov?

Ilustračný obrázok k článku Rebríčky top škôl na Slovensku: Ktoré novozámocké školy sa umiestnili najvyššie?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

„Údaje na Portáli o základných a stredných školách sme aktuálne doplnili o čerstvé výsledky Testovania 9 a externej časti maturít za školský rok 2014/15. Vďaka doplneniu týchto údajov školy zároveň získali aj svoje predbežné hodnotenie za rok 2015,“ informoval Matej Tunega, ktorý spolupracuje s inštitútom INEKO.

Upozorňuje, že hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces a nemeria ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom, a preto komplexne nevypovedá o kvalite školy.

Naj školy na Slovensku podľa INEKA

A teraz už k samotným rebríčkom. Medzi základným školami obsadila na celoslovenskej úrovni najvyššiu priečku škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. V prípade stredných odborných škôl (SOŠ) patrí prvé miesto SPŠ elektrotechnickej na Plzenskej v Prešove. Čo sa týka gymnázií, doterajšiu vedúcu pozíciu opätovne potvrdilo Gymnázium na Poštovej v Košiciach.

My sme sa ďalej zamerali na novozámockých zástupcov a hľadali ich v TOP 30 v rámci celoslovenského rebríčka. Nové Zámky tam svieti v jednej kategórii a to základné školy, kde 16. najlepšou na Slovensku je podľa INEKA ZŠ Hradná.

Naj novozámocké školy podľa INEKA

Spomínaná ZŠ Hradná je 16. na Slovensku a zároveň jej patrí 1. priečka v rámci Nitrianskeho kraja. V rebríčku kraja obsadila 4. miesto ZŠ G. Bethlena a na 9. priečke sa umiestnila ZŠ Nábrežná.

Prejdime na stredné odborné školy a novozámockých zástupcov, ktorí sa v rámci kraja umiestnili najvyššie. 6. priečka v rebríčku patrí SŠ – SPŠE S. A. Jedlika a na 22. mieste sa umiestnila SOŠ obchodu a služieb.

A čo gymnázia? Najvyššiu priečku si drží Gymnázium M. R. Štefánika, v rámci Nitrianskeho kraja mu patrí 11. miesto. Gymnázium P. Pázmáňa s vyučovacím jazykom maďarským je 13.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM