Anton Hrachovský Samospráva

Radnica v Zámkoch zriadila novinku: Sociálne slabším pomôže edukačný kabinet

Edukačný kabinet je rozšírením ponuky sociálnych služieb v podaní Mestského úradu. Využívať ho možno veľmi jednoducho.

Ilustračný obrázok k článku Radnica v Zámkoch zriadila novinku: Sociálne slabším pomôže edukačný kabinet
Zdroj: TASR

V priestoroch Mestského úradu v Nových Zámkoch vznikol ´edukačný kabinet´. Premenil sa naň bývalý sklad kancelárskych potrieb. Ide o doplnkovú sociálnu aktivitu mesta.

Edukačný kabinet v Nových Zámkoch

Cieľovou skupinou sú deti zo sociálne znevýhodneného prostredia a ich rodičia. Ako to teda funguje, ak má niekto záujem túto službu využiť?

„Edukačný kabinet má nízkoprahový charakter, takže zo strany klienta nie je potrené žiadne prihlásenie, ani žiadosť, len jednoducho navštívi odbor sociálnych vecí, školstva a kultúry na Mestskom úrade a bude navigovaný do kabinetu,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Petronela Bernáth a dodala: „Je určený deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia a ich rodičom, aby si osvojili školské a hygienické návyky, poprípade finančnú gramotnosť a starostlivosť o domácnosť.“

Pomoc odbornou činnosťou

Vytvorením edukačného kabinetu nešlo o nahradenie povinnej školskej dochádzky a výchovy, ale vedenie rodičov a detí k osvojeniu si základných povinností a zručností. A to prostredníctvom odborných činností ako základné sociálne poradenstvo, pomoc pri pracovnom uplatnení, pomoc pri príprave na školskú dochádzku a školské vyučovanie či zážitkové vzdelávanie. V spomínanej miestnosti sa deti môžu zahrať s hračkami či výchovnými pomôckami, prečítať si knižky a naučiť sa sociálnym zvyklostiam. Uviedla Denisa Felixová, vedúca odboru sociálnych vecí, školstva a kultúry mestského úradu v rozhovore pre noviny Castrum Novum.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM