Samospráva

Radnica v Zámkoch s novinkou: Snaží sa zjednodušiť podávanie daňových priznaní

Mesto sa snaží zjednodušiť podávanie daňových priznaní. Magistrát preto pripravil novú službu, ktorá administratívny proces uľahčí.

Ilustračný obrázok k článku Radnica v Zámkoch s novinkou: Snaží sa zjednodušiť podávanie daňových priznaní
Zdroj: TASR

Pre tlačivá k dani z nehnuteľností, za psa, či k ďalším miestnym daniam si už obyvatelia Nových Zámkov nemusia chodiť na mestský úrad. Ako oznámila radnica, môžu si ich vyplniť doma na počítači a vytlačené a podpísané ich doručiť na magistrát.

Príslušné formuláre k dani z nehnuteľností, dani za psa a ďalších miestnych daní sú dostupné na webstránke mesta v sekcii Mesto a úrad – ´Ako vybaviť´.

Novinka na radnici v Zámkoch

Mesto v tomto roku zaviedlo aj novinku. Obyvatelia mesta dostanú tlačivá k daniam, a k nim aj všetky potrebné informácie vo vestibule mestského úradu. Zamestnankyňa finančného odboru im tu poradí aj to, ako tlačivá vypĺňať.

Služba do konca januára

Služba bude občanom k dispozícii počas riadnych stránkových hodín mestského úradu do 31. januára 2018. „Ocenia ju najmä obyvatelia mesta, ktorí v roku 2017 mali zmeny v majetkových pomeroch a podobné daňové priznanie podávajú po prvýkrát. Nemusia už chodiť na poschodie úradu a zisťovať potrebné informácie v jednotlivých kanceláriách,“ informoval magistrát.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM