Anton Hrachovský Rôzne

Protest v Štúrove: Obyvatelia sa búria proti projektom zasahujúcim do prírody

V Štúrove sa uskutoční protest proti výstavbe závodu na spracovanie odpadu. Stojí za ním trojica poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Protest v Štúrove: Obyvatelia sa búria proti projektom zasahujúcim do prírody
Zdroj: TASR

Skupina troch poslancov Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Štúrove v okrese Nové Zámky, Andrea Vitkóová, László Szigeti a Zoltán Csepregi, organizuje vo štvrtok (11.mája 2017) so začiatkom o 15:30 na námestí pred Mestským úradom v Štúrove protestné zhromaždenie proti plánovanému investičnému zámeru spoločnosti HC Logistic na spracovanie odpadov na území mesta.

Ako uviedla poslankyňa MsZ v Štúrove Andrea Vitkóová, obyvatelia mesta sú v predchádzajúcom krátkom období už tretíkrát atakovaní investičnými zámermi, znečisťujúcimi životné prostredie mesta a okolia.

„My poslanci sme už dvakrát odmietli zámery investorov a tak sme vyjadrili jasný názor na tieto i budúce obdobné investičné zámery, znehodnocujúce životné prostredie. Obyvatelia sa odmietavo vyjadrili petíciou i odmietajúcimi listami. Týmto verejným zhromaždením chcú obyvatelia vyjadriť a potvrdiť svoj jednoznačný postoj a názor proti takýmto investičným zámerom. Sme významnou rekreačnou destináciou s oblasťami chráneného územia a bola by tragédia toto všetko zničiť,“ vyjadrila sa za trojicu organizátorov protestného zhromaždenia Vitkóová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM