Anton Hrachovský Samospráva

Príspevok na vykurovanie od mesta Nové Zámky aj túto sezónu: Ako oň požiadať?

Novozámocká radnica bude aj túto sezónu poskytovať príspevok na vykurovanie. Požiadať oň môžu seniori i sociálne slabší. Takéto sú podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Príspevok na vykurovanie od mesta Nové Zámky aj túto sezónu: Ako oň požiadať?
Zdroj: TASR

Mesto Nové Zámky môže vďaka realizácii projektu ´Közösen a természetért/Spo­ločne pre prírodu´ poskytnúť príspevok na vykurovanie seniorom a fyzickým osobám v nepriaznivej sociálnej situácii.

Podmienky na získanie príspevku

O príspevok na vykurovanie môže požiadať fyzická osoba, ktorá:

  • je poberateľom pomoci v hmotnej núdzi a príspevkov a zároveň má trvalý pobyt v meste Nové Zámky a preukázateľne žije v rodinnom dome, prípadne v záhradkárskej osade v intraviláne alebo extraviláne mesta Nové Zámky a vykurovanie zabezpečuje tuhým palivom.
  • je v hmotnej núdzi a zároveň má trvalý pobyt v meste Nové Zámky a preukázateľne žije v rodinnom dome, prípadne v záhradkárskej osade v intraviláne alebo extraviláne mesta Nové Zámky a vykurovanie zabezpečuje tuhým palivom.
  • je poberateľom starobného dôchodku, predčasného starobného, vdovského, vdoveckého dôchodku alebo invalidného dôchodku a zároveň má trvalý pobyt v meste Nové Zámky a preukázateľne žije v rodinnom dome, prípadne v záhradkárskej osade v intraviláne alebo extraviláne mesta Nové Zámky a vykurovanie zabezpečuje tuhým palivom. Príjem fyzickej osoby a spoločne posudzovaných osôb domácnosti tejto fyzickej osoby nesmie prekročiť dvojnásobok sumy 430 eur.

Doklady k podaniu žiadosti

Nezamestnaní žiadatelia

V prípade, že ste nezamestnaní, je potrebné aktuálne potvrdenie o hmotnej núdzi, spolu so spoločne posudzovanými osobami, z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Žiadatelia dôchodcovia

Dôchodcovia sú povinní doložiť originál aktuálneho rozhodnutia, ktorý im vrátia pri podaní žiadosti, resp. aktuálne potvrdenie zo sociálnej poisťovne o poberaní starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku, vdovského, vdoveckého alebo invalidného dôchodku, ako aj potvrdenie o príjme spoločne posudzovanej osoby.

O príspevok na vykurovanie môžu žiadať aj občania, ktorým bol príspevok poskytnutý vo vykurovacej sezóne 2016/2017. Vykurovacia sezóna 2017/2018 sa totiž posudzuje osobitne. Termín podávania žiadostí na poskytnutie príspevku je od 2.októbra 2017 až do ukončenia vykurovacej sezóny. Tlačivo ohľadom žiadosti o poskytnutie a distribúciu príspevku na vykurovanie je k dispozícii na Mestskom úrade, na prvom poschodí, v kancelárii č. 112.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM