Anton Hrachovský Rôzne

Primátor Štúrova chcel vystúpiť z organizácie: Poslanci návrh nepodporili

Podľa primátora Štúrova nebola účasť v organizácii na podporu marketingu cestovného ruchu v regióne dostatočne prínosnou. Jeho návrh na vystúpenie sa však nestretol s pochopením poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Štúrova chcel vystúpiť z organizácie: Poslanci návrh nepodporili
Zdroj: TASR

V novembri 2015 vznikla na základe vzájomnej dohody siedmich samospráv a štyroch podnikateľských subjektov Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Podunajsko. Jej členom je i mesto Štúrovo.

Plánom bolo vystúpenie z Podunajska

Primátor Štúrova Eugen Szabó bol pôvodne i predsedom OOCR Podunajsko. Vo februári 2017 však odstúpil z vedúcich funkcií tejto organizácie. Následne odporučil mestským poslancom odhlasovať vystúpenie mesta zo spomínaného celku, ktorý mal riadiť marketingové a propagačné aktivity v oblasti cestovného ruchu. „Ročná skúsenosť však ukázala, že by bolo oveľa efektívnejšie, ak by si Štúrovo zobralo túto činnosť do vlastných rúk, preto som navrhol vystúpenie z organizácie,“ vysvetlil primátor Štúrova.

Poslanci návrh nepodporili

Primátorov návrh však podporili na aprílovom mestskom zastupiteľstve iba šiesti poslanci, k prijatiu návrhu chýbali dva hlasy. Ako Szabó poznamenal, iba dvaja poslanci zahlasovali proti jeho návrhu. Podľa jeho slov tak nepadlo žiadne právoplatné rozhodnutie.

Štúrovo teda naďalej ostáva členom OOCR Podunajsko spolu s ďalšími desiatimi členmi, ktorými sú Komárno, Iža, Patince, Kravany nad Dunajom, Moča, Mužla, Vadaš Štúrovo, Wellness Patince, Kúpele Patince a spoločnosť Dream Komárno.

„Zvolili sme si zložitejšiu cestu skvalitnenia cestovného ruchu v našom meste. To, že zabojujem v záujme Štúrova aj za týchto okolností, je však viac ako samozrejmé,“ vyhlásil na webe mesta primátor Štúrova Eugen Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM