Viktória Botošová Správy

Príjemná zmena v novozámockej nemocnici: Operačný trakt by ste ani nespoznali!

Kto by mal rád tie ponuré a smutné nemocničné priestory v ktoromkoľvek meste. Novozámocká nemocnica našla peniaze a vynovila operačný trakt.

Ilustračný obrázok k článku Príjemná zmena v novozámockej nemocnici: Operačný trakt by ste ani nespoznali!
Zdroj: Dnes24.sk

Fakultná nemocnica v Nových Zámkoch zrekonštruovala z vlastných finančných zdrojov operačný trakt na otorinolaryngo­logickej klinike. Generálna rekonštrukcia vyšla zhruba na 40 000 eur.

Kompletná rekonštrukcia sa zrealizovala dodávateľským spôsobom v kombinácii so zamestnancami z radov vlastnej údržby nemocnice, informovala hovorkyňa nemocnice Ľubica Juríková.

Priestory vyhovujú najvyšším požiadavkám

„Priestory na klinike po rekonštrukcii vyhovujú najvyšším hygienickým, estetickým a technickým požiadavkám. Napriek sťaženým podmienkam sa nevyskytli nijaké námietky ani pripomienky zo strany pacientov a ich príbuzných,“ konštatovala Juríková.

Rekonštrukcia si vyžiadala 40 000 eur

Generálna rekonštrukcia operačných sál si vyžiadala zhruba 40 000 eur. Rekonštrukciou prešli elektroinštalácie na klinike, povrchy stien, podláh i vybavenie sanitárnych zariadení.

Po stavebných úpravách operačnej sály, endoskopickej vyšetrovne, umyvárne lekárov a miestnosti prípravy sú tieto priestory ľahko umývateľné, dezinfikovateľné, čím vyhovujú zvýšeným hygienickým a estetickým požiadavkám.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM