Viktória Botošová Samospráva

Príhovor prednostky Tünde Szekeresovej OBRAZOM: Spoločný cieľ je spokojný občan - Novozámčan

Po komunálnych voľbách dochádza v našom meste, v priebehu mesiacov k zmenám na rôznych postoch. Táto zmena sa dotkla aj pozície prednostu Mestského úradu. Tentokrát sa funkcie ujala žena.

Ilustračný obrázok k článku Príhovor prednostky Tünde Szekeresovej OBRAZOM: Spoločný cieľ je spokojný občan - Novozámčan
Foto: Viktória Botošová

Primátora mesta Nové Zámky a 25 poslancov čakalo uplynulý týždeň už tretie zasadnutie mestského zastupiteľstva. O programe zasadnutia sme vás informovali v článku – Veľká výmena stoličiek v mestských spoločnostiach: Program novozámockého zastupiteľstva, bod po bode. Priebeh mestského zastupiteľstva sprevádzalo množstvo zaujímavých tém. Úvod zasadnutia otvorila pár slovami prednostka.

Po komunálnych voľbách vystriedala bývalého prednostu Mestského úradu Petra Ágha vo funkcii žena. Prednostkou novozámockého Mestského úradu je Tünde Szekeresová. „Na základe rozhodnutia primátora bola funkcia oznámená po voľbách a oficiálny nástup bol k 1. januáru,“ konštatuje prednostka MsÚ.

Dobré pocity a optimizmus

Do funkcie však napriek ťažkostiam vstupuje s dobrými pocitmi. „ Napriek ťažkostiam, s ktorými som sa stretla, keď som nastúpila na Mestský úrad, vstupujem do funkcie s dobrými pocitmi. Ja som veľký optimista, verím že spoločne so zamestnancami a takisto s mestským zastupiteľstvom sa nám podarí vybudovať transparentný a otvorený Mestský úrad, k spokojnosti občanov nášho mesta,“ hovorí Tünde Szekeresová.

Transparentný a otvorený úrad

Prednostka nám prezradila aj to, čomu sa bude vo svojej funkcii prioritne venovať. „Začíname každodennými úlohami, ktoré máme, no popritom všetkom sa snažíme zefektívniť chod úradu tým, že budeme vytvárať postupné kroky, ktoré budú cítiť občania každým dňom. Dúfam, že sa nám to postupne podarí a koncom volebného obdobia budeme môcť prehlásiť, že Mestský úrad Nové Zámky je transparentný a otvorený," hovorí o plánoch.

Boli sme zvedaví aj na názor prednostky na finančnú situáciu mesta. „Pokiaľ by som mala hodnotiť finančnú situáciu, tak ju žiaľ hodnotím zle. Je to situácia, ktorá odôvodnila prijatie kontokorentného úveru na prvom zasadnutí mestského zastupiteľstva a tomu všetkému sa podriaďuje celý chod úradu,“ vysvetľuje. „S celým kolektívom zamestnancov sme absolvovali prvé dve stretnutia a všetci zamestnanci sú pripravení plniť si svoje úlohy,“ dodala Szekeresová.

Zasadnutie mestského zastupiteľstva /prednostka - 16.1.2015 - Nové Zámky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM