Anton Hrachovský Krimi

Pri Zámkoch úradovali podvodníci: Dôchodkyňu pripravili o vyše dve tisícky

Za dobrotu na žobrotu. Presne tak to vyzeralo v obci neďaleko Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Pri Zámkoch úradovali podvodníci: Dôchodkyňu pripravili o vyše dve tisícky
Zdroj: Dnes24.sk

Ďalšia dôchodkyňa v obci Tvrdošovce v okrese Nové Zámky doplatila na svoju dôverčivosť. Podľa policajných informácií ju koncom februára tohto roku dopoludnia navštívili dve neznáme osoby s tým, že nosia darčeky pre starých ľudí.

„76-ročná dôchodkyňa muža a ženu hovoriacich po maďarsky odmietla a povedala im, že žiadne dary nepotrebuje. Na to ju poprosili, či by im nedala pohár vody a či by nemohli použiť u nej toaletu. Pani Zuzana ich ochotne pustila do domu a ukázala, kam majú isť. Zatiaľ čo muž použil toaletu na prízemí, žena vyšla na poschodie. Medzitým pani domáca napustila v kuchyni pohár vody z ktorého sa návštevník napil a zakričal na ženu či už ide. Po chvíľke obaja spoločne odišli. Po ich odchode nič nenasvedčovalo tomu, že sa niečo z domu stratilo. Až popoludní si dôchodkyňa všimla, že jej z barovej skrinky zmizlo 2 150 eur, a vkladné knižky. V tej chvíli vedela, že ju okradla návšteva, ktorú tak ochotne vpustila do domu,“ opísala situáciu Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, na mieste udalosti bola vykonaná obhliadka, pri ktorej boli zaistené biologické a daktyloskopické stopy. „Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície z Nových Zámkov začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Za tento skutok hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ dodala Bruchterová.

„Znovu upozorňujeme občanov, aby si do svojich príbytkov nevpúšťali cudzie osoby. V mnohých prípadoch ide totiž o podvodníkov, ktorí cielene oslovujú seniorov, snažia sa získať ich dôveru, lokalizovať miesto ich úspor a v nepozorovanej chvíli ich okradnúť o nemalé finančné prostriedky a šperky alebo iné cennosti,“ vyzýva Policajný zbor občanov s tým, že páchatelia ovládajú veľa spôsobov ako odlákať ich pozornosť a v nestráženej chvíli ich okradnúť o celoživotné úspory.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM