Anton Hrachovský Šport

Prešov získal dvanásty titul v rade: Veľkou mierou prispel i Novozámčan Rábek

Hádzanári Tatrana Prešov sú dvanástykrát v rade slovenskými šampiónmi. Postaral sa o to i rodený Novozámčan a reprezentant Oliver Rábek.

Ilustračný obrázok k článku Prešov získal dvanásty titul v rade: Veľkou mierou prispel i Novozámčan Rábek
5
Galéria
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov sú dvanástykrát v rade slovenskými šampiónmi. V stredu vyhrali vo štvrtom finálovom dueli play off Slovnaft Handball Extraligy 2017/2018 na palubovke HK Agro Topoľčany 25:18 a v sérii triumfovali 3:1 na zápasy.

Titul zásluhou i rodáka zo Zámkov

Pre Tatran je to už rekordný 14. ligový titul na slovenskej scéne. Zverenci trénera Slavka Golužu po víťaznom stretnutí zdvihli nad hlavu Pohár Antona Frola, ktorý je pomenovaný po najlepšom hádzanárovi Slovenska 20. storočia. Najlepším strelcom štvrtého finále bol Jakub Hrstka z víťazného celku, autor deviatich gólov.

„Každý titul je úžasná vec. Po takej náročnej sezóne, plnej zápasov, je to krásne zakončenie ligového ročníka. Teraz sa už tešíme na dovolenky,“ povedal Oliver Rábek (na snímke dole v zelenom), spojka Tatrana, rodák z Nových Zámkov a bývalý hráč tunajšieho Štartu.

Extraliga hádzanárov – 4. finálový zápas:

HK Agro Topoľčany – Tatran Prešov 18:25 (6:12)

Zostava a góly HK Topoľčany:
Králik, Javorček – Briatka, Janíček, Masaryk, Michalka 4, Ivanycja, Miženko, Ivanov, Cigáň 4/2, Hlinka 3, Jadroň 1, Minarovský, Ďurček, Žilinčík 4, Kučer 2

Zostava a góly Tatrana Prešov:
Čupryna, Cvitkovič – Rábek 4, Butorac 4, Hrstka 9/1, Lapajne 1, Krok 2, Babič, L. Urban 2, Pekár, Číp 2, Vučko 1, Abramovič, Kasal

Rozhodovali: Brunovský, Čanda, vylúčenia: 1:3, 7m hody: 7/2 – 1/1, 800 divákov
/konečný stav série: 1:3, Tatran získal majstrovský titul/

V drese Tatrana sa z titulu tešil i Novozámčan
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM