Viktória Botošová Samospráva

Prehovorili novozvolení mestskí poslanci: Valent, Stráňovský,Rošková, Štefánik a Malperová prezradili svoje plány!

25 poslancov. Známe tváre, ale aj nováčikovia. Oslovili sme niektorých kandidátov, ktorých ste si zvolili do mestského zastupiteľstva. Pozrite si bezprostredné reakcie zámockých poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Prehovorili novozvolení mestskí poslanci: Valent, Stráňovský,Rošková, Štefánik a Malperová prezradili svoje plány!
Foto: Viktória Botošová

Pridali sme sa aj ku gratulantom poslancov, ktorí boli zvolení do mestského zastupiteľstva. Zaujímalo nás, ako sú spokojní s výsledkami volieb a čomu by sa chceli v budúcnosti prioritne venovať. Prečítajte si ich reakcie.

„Výsledok voľby primátora som na základe komunikovania s Novozámčanmi, takto predpokladal. Som nesmierne šťastný, že sa to Otokarovi Kleinovi podarilo a prajem mu pevné nervy a ruku. U voľby poslancov sa odzrkadlila okrem skutočnosti ako je kandidát známy aj intenzita a rozsah kampane,“ povedal Jaromír Valent. „Okrem celomestských úloh ako je stabilizácia rozpočtu mesta vo volebnom obvode, to bude na budúci rok hlavne riešenie statickej dopravy (T.G.Masaryka, Ďorocká), ihrisko na Léckej a mnohé iné,“ dodal ohľadom svojich plánov a priorít Jaromír Valent, za 6.volebný obvod.

Prioritou bude šport

„Po 12 rokoch došlo k zmene. Držím novému primátorovi palce, nech sa mu podarí naplniť očakávania, ktoré sú zo strany obyvateľov mesta veľké. Zloženie zastupiteľstva je zaujímavé, najmä z dôvodu počtu nezávislých kandidátov, čomu som, ako jeden z nich úprimne rád. Verím, že medzi nami bude fungovať spolupráca a spoločnými silami budeme presadzovať záujmy občanov,“ povedal Tomáš Stráňovský za 3. volebný obvod. "Tým, že som športovec, nie je asi ničím prekvapivé, že mojou prioritou bude šport. Mám v hlave pár plánov, ako by som chcel so športovými klubmi spolupracovať, pomáhať im a v neposlednom rade snažiť sa, aby žiadny so športov v Nových Zámkoch nezanikol,“ dodal Tomáš Stráňovský..

Čisté a bezpečné mesto

„V prvom rade by som chcela novozvolenému primátorovi mesta Otokarovi Kleinovi a zvoleným kolegom poslancom zablahoželať. Verím v úspešnú a konštruktívnu spoluprácu v nasledujúcom volebnom období. Teším sa, že som v 5. obvode, kde bývam, opätovne získala priazeň občanov. Ďakujem všetkým svojim voličom za prejavenú dôveru,“ povedala poslankyňa Anna Rošková, za 5.volebný obvod. „Mojou prioritou stále zostáva vízia čistého, príjemného a bezpečného mesta, keďže v tejto oblasti je pred nami stále veľký kus práce,“ dodala o plánoch Anna Rošková.

Šetrenie prostriedkov a zlepšovanie života Novozámčanov

S novým primátorom a novými kolegami je spokojný aj ďalší poslanec. „V prvom rade by som chcel povedať, že som veľmi spokojný s novým primátorom, ktorého si Novozámčania vybrali. Otokar Klein je novou nádejou pre Nové Zámky, ktoré v posledných rokoch za úradovania Gejzu Pischingera skôr stagnovali ako prosperovali. Verím, že novému primátorovi sa podarí splniť väčšinu jeho predvolebných plánov, a držím mu v tom palce. Novým kolegom poslancom gratulujem a dúfam, že naša spolupráca bude prospešná pre naše mesto. Tento krát si Novozámčania zvolili oveľa pestrejšie zastupiteľstvo ako tomu bolo pred štyrmi rokmi, nie je mojou úlohou hodnotiť poslancov, ktorých si ľudia vybrali, nechám túto úlohu na Novozámčanov, ktorí našu prácu zhodnotia opäť vo voľbách o 4 roky,“ povedal poslanec Lukáš Štefánik, volebný obvod 6.

Prezradil aj to, čomu sa chcel prioritne venovať. „Ostatné 4 roky som pôsobil ako predseda finančnej komisie mesta, uvidíme ako dopadnú rokovania o zastúpeniach v jednotlivých komisiách. Momentálne je predčasné o tom hovoriť, ale určite budeme robiť všetko pre to, aby sme aj v spolupráci s novým primátorom, čo najviac šetrili prostriedky mesta a tým vytvárali zdroje na nové projekty, ktoré zlepšia život Novozámčanov,“ dodal Lukáš Štefánik.

Kultúra, školstvo, ale aj parkovacie miesta a údržba chodníkov

Spokojná s kolegami, ktorých si zvolili Novozámčania je aj ďalšia poslankyňa. „Spokojnosť musí byť v prvom rade na strane občanov, pretože oni rozhodli o tom , či bude kandidát na poslanca úspešný vo voľbách, alebo zostane mimo diania. Pochopiteľne, že mi záleží na tom, aby sa čo najviac kandidátov na poslancov z koalície, ktorej som súčasťou do zastupiteľstva dostalo. V 4. obvode zastupuje Slovenskú koalíciu kompletná zostava piatich poslancov. Za to patrí voličom nesmierna vďaka a v tomto smere môžem konštatovať aj maximálnu spokojnosť,“ povedala Mária Malperová za 4. volebný obvod.

S novým primátorom je nadmieru spokojná.„Výs­ledky, ktoré sa týkajú voľby primátora sú vynikajúce. Veríme, že nový primátor prinesie dobrý vietor nielen do nášho mesta, ale aj do zastupiteľstva, a hlavne sa skončí éra „vyvolených a ešte vyvolenejších. Viem, že doménou nového primátora je, aby sme sa nerozdeľovali, ale spájali, a vždy mali na zreteli dobro občana. To je pozitívna myšlienka a tú treba naplniť do bodky. V tomto smere nastane aj v zastupiteľstve konštruktívna pracovná atmosféra, ktorá bude pre mesto prínosom. Mne osobne budú niektorí kolegovia v zastupiteľstve chýbať, ale rešpektujem vôľu a rozhodnutie občana zvoliť si svojich kandidátov. Ale verím, aj naďalej budeme spolupracovať,“ vysvetlila.

Čomu by sa teda chcela prioritne venovať? „Mojou parketou je kultúra, školstvo a veľa treba urobiť v meste pre mladé rodiny a samozrejme je potrebné riešiť parkovacie miesta a venovať pozornosť údržbe chodníkov a ciest. Nielen v centre mesta, ale všade, kde je to nevyhnutné. Aj v kultúre dôjde určite k pozitívnym zmenám, ktoré budú pre občanov a naše mesto prínosom,“ uzavrela Mária Malperová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM